Cuma , 29 Mart 2024
Erken Boşalma
Erken Boşalma

Erken Boşalma Sorunu

Erken boşalma sorunu; erkek penisinin cinsel birleşmeden hemen önce ya da hemen sonra, çok az miktarda cinsel uyarıyla kişinin istemi dışında boşalması. Erken boşalma problemi erkekler arasında sık karşılaşılan bir sağlık problemidir. Yapılan araştırmalar çeşitli sonuçlar vermiştir. 100 erkekten 30’unun hayatı boyunca bu problemle karşılaştığı görülmüştür. Sonuç olarak bu problemi yaşayanlar yalnız değiller. Cinsellik esnasında bu durumu sıkça yaşamıyorsanız endişe edecek bir durum yok. Erken boşalmanın bilimsel olarak tam açıklaması yoktur. Aşağıdaki belirtiler oluşuyor ise erken boşalma rahatsızlığından bahsedilebilir.

  • Cinsel birleşmede devamlı hale gelen vajinal temasın ilk dakikalarında meydana gelen boşalma durumları.
  • Erkek tarafından boşalmanın cinsel birleşmeye kadar geciktirilememesi durumu.
  • Stres bozukluğu veya kaygı sebebiyle cinsel ilişkiye girmekten kaçınılması halinde.

Erken Boşalma Sorunu

Yapılan bilimsel araştırmalar erkeklerde erken boşalma nedenleri olarak fizyolojik ve biyolojik sebepleri gösteriyor. Genelde erken boşalma sorunu erkeklerin konuşmaktan utanç duydukları çekindikleri bir konu olmasına rağmen, yukarıda ifade ettiğimiz gibi özellikle şehir hayatı ile birlikte yaygın görülen bir durum olmakla birlikte tedavisi olan bir sağlık problemidir. Zamanında  tedavi edilmez ise başlangıçta daha hafif başlayan hastalık zaman içerisinde dozunu artırıp ağırlaşabilir. Bu sebeple sorunu önemseyip mümkün olan en kısa sürede tedaviye başlamakta fayda olacaktır. Unutmayın! Bu durum partneriniz için de bir tatmin problemidir. Sizin gibi partneriniz de cinsel olarak tatmin olamıyor. Yaşanan bu durumun devam etmesi halinde ayrılıklar ve boşanmalar yaşanabilir. Bu durumu kabul etmekten ve partneriniz ile konuşmaktan çekinmeyin.

Erken Boşalma Sebepleri

Erkeklerde erken boşalma sebepleri genel olarak psikolojik ve biyolojik olarak sınıflandırılabilir.

Psikolojik Sebepler

  • Cinsel tecrübe eksikliği
  • İkili ilişkinin yeni başlamış olması
  • Seks  öncesinde yüksek heyecan ve aşırı uyarılma hali
  • Kişinin vücudu ile ilgili oluşan negatif algı. Örneğin penis boyu
  • Cinsel ilişki stresi
  • Cinsel birliktelik esnasında sinirlilik ve anksiyete
  • Depresyon
  • Cinsel yetersizlik ve kendisini suçlama hali, tüm bunlara siz kendi psikolojik sebeplerinizi de ekleyebilirsiniz. Yukarıda saydığımız sebepler daha öncesinde normal boşalma durumu yaşayıp sonrasında erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerde sıklıkla görülen nedenlerdir. Bu psikolojik nedenleri aşmak için rahat olun.

Biyolojik Sebepler

Erkeklerde biyolojik  nedenler son derece sınırlıdır. Bunlar kısaca; hormonal, enfeksiyon ve sinir sistemi hastalıkları başlıkları altında toplanır.

Bu hastalıkların en başında Diyabet(Şeker Hastalığı) gelir. Şeker hastalığı erkeklerde genel olarak ereksiyon/sertleşme bozukluğuna neden olan bir hastalık olmakla birlikte bazı durumlarda kontrolsüz boşalmaya da neden olabilmektedir.

Hormonal Bozukluklar

Erkekte testosteron hormonu eksikliği,

tiroid hormonu bozukluğu,

hipofiz bezi hastalıkları genel olarak erkeklerde bu sağlık problemine sebep olabilir.

Bir sonraki yazımızda bu sorunun tedavi yöntemlerini de ayrıca sizler ile paylaşıyor olacağız. Erken boşalma için yukarıda saydığımız sebepler dışında biyolojik yaşın da büyük oranda bağlantısı bulunmaktadır. Hatta partnere göre bile durum değişebilmektedir. Bu sebeple kendi ruhunuzu ve fiziksel özelliklerinizi en iyi kendiniz bilmelisiniz. Bu bir yarış değil. Zevk alma anı. Bu sebeple anın tadını çıkarın. Asla acele etmeyin. Rahat olun ve karşınızdaki kişiyi de rahat ettirin. Sonra seksi akışına bırakın. Su yolunu bulacaktır. Şayet bu sağlık sorununu yaşıyorsanız tedaviye ilk önce bunu kabul etmek ile başlayın.

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …