Perşembe , 28 Mart 2024

Evlilikte Cinsel Hayat Nasıl Olur?

Siz değerli MobilDost okuyucularından gelen, evlilikte cinsel hayat nasıl olur sorusuna bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Cevap son derece basit ilk günlerde yani cicim aylarında harika olur sonrasında ise evlilik artık bir rutine girip alışkanlığa dönünce de artık eski tadı lezzeti olmayan sıkıcı bir aktiviteye hatta bazen zorunluluğa dönebilir. Evlilik içinde cinselliğin bir zorunluluğa dönmemesi için çiftlerin bu süreç içinde yapması gereken pek çok davranış bulunuyor. Evlilik nedir? sorusunun cevabı ile başlamak gerek aslında konuya. Birey ve Toplum için evlilik kavramının anlamında değişiklikler vardır. Birey olarak kadın ve erkek içinde bu kavram farklı anlamlar taşır. Bu kadar anlam karmaşasının olduğu bir müessesede ikiyken bir olmak o kadar da kolay bir iş değildir. Amiyane tabirle bekara karı boşamak kolaydır gerçekten de. Evlilik ilk gününden son gününe kadar yürütmesi, mutlu olması, başarılı olunması için ciddi çaba, gayret, emek isteyen bir kurumdur. Bu kurum içinde iki kişinin mutlu olabilmesi için pek çok faktör bulunuyor bunlardan bir tanesi de ki en önemlilerinden birisi evlilikte cinsel hayat konusu dur. Evlilikte cinsellik var olabilir, yok olabilir veya vasat olabilir. Ancak her çift evlilikte cinsel olarak da mutlu olmak ister. Pek çok evlilik çiftlerin düzenli bir cinsel hayatı olmadığı için biter. Genelde evlilikleri iki yokluk bitirir birisi paranın yokluğu diğeri ise seksin yokluğu zaman zaman sevginin yokluğu da bitirir ama sevgi daha sonra geliyor sıralamada. Zira başlangıçtaki sevgi bir müddet sonra alışkanlığa dönüyor.

Evlilikte Cinsel Hayatı Etkileyen Faktörler

Evlilikte cinsel hayatı etkileyen faktörler saymakla bitmeyecektir ve her evlilik için bunlar farklılık gösterebilirler. Sonuç olarak evlilikte cinsel hayat sadece çiftlerin soyunup birleşmeleri değildir. Kişiyi cinselliğe hazırlayan sayısız faktör, uyarıcı vardır. Bu uyarıcılar seks hayatınızı olumlu etkilediği gibi son derece olumsuz da etkileyebilirler.

Örneğin; birlikte izlenen romantik bir film kadının cinsel isteğini artırırken erkeğin libidosunu düşürüyormuş. Kadının aksine erkekler tahrik olmak uyarılmak için erotik&porno film izlemeyi tercih ediyorlar. Erotik filmler ise kadınlar için bu oranda uyarıcı olmuyor. Kişisel olarak yaşamış olduğunuz kaliteli seks deneyimleriniz uyarılmanızı tahrik olmanızı olumlu yönde etkiliyor. Evlilikte seks kişinin libidosuyla alakalı olduğu kadar aynı zamanda insan zihniyle de  çok alakalı bir aktivitedir. Bu sebeple seks deneyim geçmişi olan kişiler çevre uyarıcılara daha hızlı reaksiyon verirler çünkü neye istinaden ne yaşayacaklarını ve nasıl bir mutluluk olacağını biliyorlar. İyi bir seks sonrası sarılmak ve birlikte uyumak, evli kişilerin düzenli olarak yoga yapmaları ve kadının başka erkekler tarafından da beğeniliyor olmaları evlilikte cinsel hayatı olumlu etkileyen faktörler olarak sayılabilir.

Tüm bunların dışında sağlık veya başka sebepler ile cinsel hayatı olmayan bir erkek ile evliyseniz vay halinize. İşiniz oldukça zor .Bunun için mutlaka profesyonel bir destek almanız gerekecektir.

Evlilikte zamanla monotonlaşan cinsel hayatı canlandırmak için çiftlerin yeni ve farklı fantezilerini deneyimlemesi ilişkiye yeni bir heyecan katacaktır.

Evli İnsanların Cinsel Hayatı

Evlilik töreninden sonra balayı ile başlayıp devam eden cicim ayları içerisinde çiftler tavşanlar gibi sürekli sevişirler. Yeni evli çiftler haftada ortalama 3-4 kez seks yaparlar. Ancak 10-15 yıllı devirmiş evliliklerde bu sayı yılda 3-4 kez olarak gerçekleşir. Bazı ilişkilerde evlilik türlü sebeplerden kaynaklı olarak cinsel yaşamı da bitirebilir. Evli çiftler hem cinsel hayatlarını canlı tutabilmek hem de ikili ilişkilerini canlandırmak için bazı küçük dokunuşlar yapabilirler kendi hayatları içerisinde. Bu dokunuşlar belki ilk günlerdeki karşılıklı duyulan heyecanı geri getirebilir. Seks hayatınızda yeniden eskisi gibi ateşli, sarsıcı bir hal alabilir. Yeniden heyecanı geri getirmek içi kadın ve erkek ikisinin de yapması gereken işler var. Cinsel hayatınız ve mutlu olmak için gayret etmelisiniz. Hiçbir şey çalışmadan olmuyor.

Evlilikte Cinsel Hayatı Canlandırmak

Evlilikte cinsel hayatı canlandırmak ve yeniden o eski heyecan dolu günlere dönmek mümkün. Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. Öncelikle kişisel olarak dış görünümünüze önem verin. Karşınızdaki kadın veya erkek için hala cazip bir seçenek olmaya devam edin. İnsanlar için görsellik önemli, fiziksel olarak vücudunuza iyi bakın. Ve en önemlisi her anlamda temiz ve fit olun. Eşinize karşı mutlaka sevgi ve saygı dolu olun. İletişiminiz her zaman kuvvetli olsun iyi bir anlatıcı ve iyi bir dinleyici olun. Evde mutlaka sorumluluk alın. Modern kent hayatı yaşantısında kadının da erkek gibi ev dışında çalıştığı aile ekonomisine katkı sağladığı bir ortamda eve gelip yemek yapmasını, temizlik yapmasını, çocuklara bakmasını ve birde gece yatakta mükemmel performans göstermesini beklemeyin. Erkek olarak sizin de bu ortak yaşamda eşinize katkı vermeniz gerek. Yatakta veya dışarıda mutlaka uzun sohbetler edin, sevginizi her şekilde ifade edin. Siz birbirinizi arzulamaya devam ettikçe cinsel hayatınızda aynen devam edecektir. Ev dışında birlikte küçük kaçamaklar yapın, fantezi dünyanızı zengin tutun, farklı şeyler denemekten imtina etmeyin. Sürprizler yapın…

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …