Perşembe , 28 Mart 2024

İlk Seks Deneyimi

İlk seks deneyimi herkes için çok önemlidir. İnsan doğal olarak cinsel bir yaratıktır ve amacı bir şekilde üremektir. Bu üreme, soyunu devam ettirme arzusu doğum ile başlar ölüm ile biter. İlk cinsel deneyim. Ergenlik çağı ile birlikte gençlerde yavaş yavaş cinsel istek uyanmaya, hafif hafif karşı cinse ilgi duymaya başlanır.

Karşı cinse ilginin arttığı bu günlerde ilk cinsel birleşme veya karşı cins ile sevişme deneyimi hepimiz için büyük önem taşır. Telefon seksi olan Seksting bu yaşlarda daha aktif kullanılır. Bu ilk deneyim bundan sonrakiler için de bir oranda belirleyici olacaktır. Bu sebeple pek çok gencin kafası neyi, nasıl yapacağı  konusunda oldukça karışık.

Normalde cinsellik ile ilgili olarak ilk doğru bilginin okullarda en detayına kadar anlatılması, öğretilmesi gerekiyor. Fakat ülkemizde bu şekilde bir cinsel eğitim maalesef bulunmuyor. Var olan okullarda ise bu eğitim sadece yüzeysel olarak yapılıyor.

Geriye aile içi eğitim kalıyor bununda çok sağlıklı olduğu söylenemez. Annenin kızına babanın da oğluna anlatması gerekli, fakat bu da olmuyor. Bu durumda geriye büyük yalanlar, yanlış bilgiler ile dolu  internet kalıyor. Gençler buradan aldıkları bilgiler ile bunu öğreniyorlar. Aslında büyüklerine göre şanslılar çünkü daha önce doğmuş kişiler için bu seçenek yoktu.

İmkanı olan ansiklopediden veya varsa konuyla ilgili yazılmış kitaplardan okurdu. Gerisi tamamen tecrübe ile oluşuyordu. Pek çok sebepten, cinsel olarak genel kültürü az olan bir ülkedeyiz. Her konuda olduğu gibi seks konusunda da bilinç son derece önemli.

Eğitim Şart

Yeterli bilgi ve eğitim olunca kişinin ilk seks deneyimi mükemmel geçer. Fakat heyecan, korku, utangaçlık ve bilgi eksikliği kötü sonuçlar doğurur. Her iki tarafı da tatmin edecek yüksek kalitede bir seks deneyimi için iki tarafında iyi bir araştırma yapması, kendisini geliştirmesi ve başkalarının anlattıklarına bakmadan çift olarak kendi aralarında konuşmaları gerekir. Çünkü çiftler arasındaki iletişim önemli. Özellikle ilk seks denemesinde çiftler neyi isteyip neyi istemediklerini, hangi pozisyonları denemek istediklerini rahatça konuşmalılar. Zamanla birbirinizi ve kendinizi tanıyıp, en iyisini yaparsınız. Biraz sabır lütfen. Seks uzun süren bir maraton.

Kısa Öneriler

İlk seks denemesi için kısa öneriler; uygulayıp uygulamamak size kalmış.

-İletişim önemli; çift olarak isteklerinizi açıkça konuşun ve asla utanmayın.

Çift olarak partneriniz ile ilk seks hakkında konuşmak asla ayıp veya lüks değildir. Tam tersi bu bir gerekliliktir. Kaliteli ve tatminkar bir seks için ihtiyacınız olanı, beklentilerinizi, arzularınızı paylaşmalısınız. Bu paylaşımlar sizi ten uyumu ile birlikte mükemmele götürecektir.

-Karşılıklı olarak hiçbir şekilde orgazm taklidi yapmayın

Özellikle kadınlar ilk cinsel deneyimlerinde zevk alamayabilir. Hatta erkeğini kırmamak, darıltmamak için bazı kadınlar orgazm taklidi yapar. Buna hiç gerek yok! Daha baştan samimi değilsiniz. Oysa seks içinde orgazm olmamak normaldir. Kesin orgazm olacaksınız diye bir kaide yok. Kafanızdan bunu çıkarın. Bunda olmaz bir sonrakinde olur. Çünkü her defasında hissettikleriniz gelişecek ve değişecektir. Sahte olan hiç bir şeye iltifat etmeyin.

İlk cinsel deneyim anında ortamın gazına gelip sakın hata yapmayın. Mutlaka korunuyor olmanız gerek aksi halde istenmeyen gebelik yaşanabilir.

En Gerekli Şey Korunma

-Mutlaka korunun, kesinlikle korunun, korunduğunuzdan emin olun.

Kadın veya Erkek mutlaka öncesinde konuşarak korunma yöntemlerinden birisine karar vermiş olun. Ve kim korunacaksa o hazırlıklarını yapmış olsun. Erkekler için geri çekilme bir korunma yöntemi olarak tanımlansa da bu yaşlar için bir korunma yöntemi olarak görülmemeli. Hatta ilk cinsellik için mutlaka erkek prezervatif  kullanmalıdır. İlişkiden alınan hazzı etkilemez. Ayrıca korunmak için doğru bir yöntem. Bu konuda her iki tarafta çok dikkatli ve hassas olmalı, bu işin şakası yok. Aman dikkat.

-İlk seks öncesi kayganlaştırıcı kullanın.

Özellikle kadınlar ilk seks yapacakları zaman yanlarında mutlaka kayganlaştırıcı jel bulundursunlar. Erkek kadını doğru ve yeterli şekilde uyarırsa kadın ıslanır ve cinsel birliktelik ıslak ve kaygan zeminde rahatlıkla gerçekleşir. Fakat uyarılma yeterince olmaz veya stresten kuruluk olursa bu durumda birlikteliğin acısız ve daha fazla zevk verecek şekilde devam etmesi için kayganlaştırıcı kullanılabilir. Su bazlı kayganlaştırıcılar tercih edilmelidir hiçbir şey yoksa tükürük işinizi görecektir.

İletişim Kurun

-Konuşun utanmayın, her şeyi sorun.

Çiftlerin ilk sekslerini yaparken başlarına gelecek en kötü şey ne yapacaklarını bilmemektir. Erkek ilk defa vajina görüyor, kadın ise ilk defa penis. İkiyken bir olacaklar ama nasıl? Bunu aşmak için partneriniz ile konuşup onun ne isteğini öğrenin. Şu hareketten rahatsız olur musun, böyle öpsem olur mu? Şöyle dokunsam olur mu? Gibi anlamsız sorular içinde boğulmaktansa, karşınızdaki kişiye ne istersin?  Diye sorun. Kadın ve erkek mutlaka akıllarına gelen her şeyi sormalı ve konuşmalı. Bu kendini ve karşındakini tanıma süreci. Bu sebeple soru sormak çok normal. Lütfen soru sormaktan çekinmeyin. Bol bol soru sorup birbirinizi tanıyın, tanıdıkça ve tanıştıkça bu iş daha zevkli olacak.

Bu ilk cinsel deneyim anında her iki tarafında son derece sakin olması gerek. İlk olmasından kaynaklı olarak çok heyecanlı olmanız normal. Düşündüğünüz gibide olmayabilir. Hatta hiçbir şey anlamayabilirsiniz. Ama yaşadıkça hem gelişecek hem de seveceksiniz. İlk denemede cinsel takviye ürünlerini kullanmayın.

Kızlık Zarı

-Kadın ve Erkek olarak kızlık zarı konusunda bilgi edinin

Kızlık zarı konusunda yeterli oranda doğru bilgiye sahip değiliz. Öğrenmeyi çok sevmiyoruz. Bunun yerine kulaktan dolma, başkasından duyulma bilgiler ile hayatımızı yaşıyoruz. İlk seks sonrası kadından kızlık zarının yırtılması sonucu kan gelmesi beklenir. Hatta gelen kan onun daha önce hiç cinsel birliktelik yaşamadığı yani bakire olduğunun kanıtı olur. Oysa bu konu doğru değil. Bu durum her kadın için farklılık gösterir. Çünkü bazı kadınlarda kızlık zarı son derece esnek veya aşırı kalın olabilir. Bazı kadınlarda doğuştan zar olmayabilir. Bu sebeple ilk sekste kadından illa kan gelecek diye beklemeyin. Bu saçma beklenti ne yaptığınız seksten zevk almanıza, ne de partnerinizin rahat olmasına katkı sağlar. Tam tersi gereksiz bir stres yükler.

-Kendinizi asla başkaları ile kıyaslamayın/kıyaslatmayın

Genç olarak seks yapmaya karar verdiğinizde arkadaşlarınız, çevrenizdeki başka kişiler size kendi tecrübelerini anlatmaya ve akıl vermeye başlar. Siz kimseyi dinlemeyin! Başkalarının yaşadıklarını kafanızdan atın. Aksi halde onlar ile mukayese edip kendinizi sınırlandırmayın. Rahat olun, herkesin seksi kendisine. İlk denemede kimse harika olmak durumunda veya zorunda değil. Kendinizi bu baskıdan kurtarın, rahat olun. Sadece sevişirken siz siz olun ve içinizden geldiği gibi davranın, kendinizi akışına bırakın.

İsteğiniz ve Rızanız Olmalı

-Rızanız olmayan hiçbir şey yapmayın!

Son olarak asla ve asla rızanız olmayan hiç bir şey yapmayın. Seks anında hiçbir şeye siz ve partneriniz mecbur değil. Sadece konuşun. Her şeyi zamana bırakın. Mutlaka ön sevişmeyi uzun tutun. Vaktiniz var, acele etmeyin. İlk seks deneyimi için iki taraf beklentilerini minimumda tutsun. Dediğimiz gibi bu bir tanıma, tanışma süreci. Zamanla beklentiler karşılanır. Yukarıda ifade ettiğimiz ilk seks deneyimi hem bekar hem de yeni evli çiftler ve gerdek gecesi için geçerlidir. Aradaki tek fark yaş ve zaman farkı.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …