Cuma , 29 Mart 2024
partneriniz ile seksi konuşun açık ve samimi olun
Partneriniz ile seksi mutlaka konuşun

Partneriniz İle Seksi Konuşun

Partneriniz ile seksi konuşun, bu cümleden seksi konuşun derken cinselliği çağrıştıracak şekilde seksi konuşun değil gerçekten özünde cinsel hayatınızı fiili seks aktivitenizi yaşadığınız ve yaşayacağınız seksi konuşun demek istiyorum. Kadın ve erkeğin, tarafı oldukları seksi konuşmasının bu kadar zor olması üzerine söylenecek çok şey var. Bir kadın ve bir erkek birbirlerini arzuluyor, birbirlerini en mahrem halleriyle görüyor ve yaşıyorlar. Orgazma ulaşıyor ve istemeleri halinde bunu düzenli olarak yaşıyorlar. Ancak bunu konuşmuyor, konuşamıyorlar. Oysa bu yaşadıkları olayı kolaylıkla konuşabilir olmaları gerek. Evet bu iletişim çağında partnerinizle, cinsel hayatınızı konuşmanız gerekiyor.

Eğer hiçbir sorun yoksa, her şey su gibi akıp gidiyor, yap bozun tüm parçaları yerine doğru oturuyorsa elbette gündeminize almanız zorunluluk değil. Ancak daha iyi bir cinsel yaşam için beklentilerinizi, duygularınızı ve düşüncelerinizi paylaşmamızın kesinlikle faydası var. Çiftler arasındaki iyi bir iletişim inanın bazen ilişkiyi, bazen de bir evliliği kurtarıyor. Her yazımızda altını önemle çizdiğimiz bir konu çiftler arasındaki iletişim, mutluluklarınızı, mutsuzluklarınızı konuştuğunuz gibi ilişkiniz en önemli parçası olan cinsel hayatınızı ve yaşadığınız seksinizi de ciddiyetle konuşuyor olmalısınız seks oluruna bırakılacak bir konu olmamalı. MobilDost blog içerisinde yazdığımız yazılarımızda bunun önemini hep vurgulamaya  çalışıyoruz.

Seksi asla oluruna bırakmayın, bir ilişki nasıl emek isterse iyi bir sekste emek ister. Oluruna bırakırsanız olduğu kadar olur ancak daha iyisini istiyorsanız bunun için konuşmalı talep etmelisiniz .Yatakta ayrı olan çiftlerin hayatta birlikte olması da zor olacaktır.

Seksi Oluruna Bırakmayın

 Şayet seksi oluruna bırakırsanız bu konuyu bir tabu haline getirip aranızda bunu konuşmassanız işte tam da bu sebepten  bir müddet sonra çiftler arasında aldatma olayları oluşmaya başlıyor. Oysa alternatif hayatlara gitmeden  önce konuşabilir olsanız hiç bunlara gerek kalmadan sorunları büyümeden aranızda veya bir profesyonelden yardım alarak çözüyor olacaksınız. Seksi sanki doğal bir olaymış gibi yaşıyoruz oysa seks evet doğal biro lay ancak bireysel tatmin isteyen bir etkileşim sizin tatmin olmanız veya mutlu olmanız karşı tarafında tatmin olması  mutlu olması anlamına gelmeyecektir. Birbirinizi tanıyor anlıyor olmanız gerek buda ancak iyi bir iletişim ile mümkün. Aksi  halde sadece tanıdığınızı sanırsınız. Seks iletişim kurdukça gelişen bir etkileşimdir.

Sürekli aynı şeyleri tekrarlayarak gelişmek ne oranda mümkün olabilir ki. Zira aynı şeyleri yaparak tatmini artırmak mümkün olsaydı çiftler cinsel olarak birbirlerini aldatmıyor olurlar dı. Oysaki yaşananlar ve sonuçları bize bunun tersini gösteriyor.  

Çiftler arasında ayrılığın en havalısı yatakta oluyor. Ancak yatakta ayrı olan çiftlerin hayatta beraber olması da oldukça zor. İyi bir ilişki için çiftler arasındaki cinsel uyum önemli. Her akşam başınız ağrımamalı. Bunu konuşmalısınız.

Ayrılığın En Havalısı Yatakta Oluyor   

Var olan evliliklerini bitirme aşamasına gelmiş pek çok çift, aile terapisi esnasında her nedense beklemedikleri bir şeyle karşılaşıyorlar; ayrılıkların en afilisini yatakta yaşadıkları gerçeğiyle. Sevdikleri, istedikleri, merak ettikleri ya da hiç hoşlanmadıkları şeyleri birbirlerine hiç söylemedikleri, birbirlerinin performansı hakkında yorum yapmayı hakaret saydıkları için sustukları ortaya çıkıyor. Ve tabii bunun da aradaki cinsel çekimi zamanla yok denecek kadar azalttığını idrak ediyorlar. Kadın ve erkek, yatağı konuşmalıdır çünkü yatak, kulak verilirse zaten konuşmaktadır. Yatak odası sizin özeliniz sizde kalmalı ancak burada ilişkinize ait her şeyi samimiyetle konuşabiliyor olmalısınız.

İlişkinizin geleceği ve sağlığı için telefonda veya yüz yüze iletişim ile cinsel hayatınızı mutlaka konuşmalısınız. Kalıcı bir mutluluk inşa etmek istiyorsanız anlaşılmak yerine açık açık anlatmayı seçmelisiniz.

Telefonda veya Yüz Yüze Konuşun

Hayatımız içinde seks konuşmanın yanlış anlaşıldığı da bir gerçek. Dirty talking dediğimiz, dilimize kirli konuşma diye çevrilen, seks esnasında erotik konuşmalar yapmak anlamına gelen şey, kesinlikle arzuya göre kişiyi son derece hararetlendirebilir. Ancak partnerimizle seksi de konuşmalıyız dediğimizde kast ettiğimiz şey bu değil. Partnerinizle canınızın hangi pozisyonda acıdığından, en çok vücudunuzun hangi bölgesinden tahrik olduğunuza ve orgazm zamanlamanızdan korunma yöntemlerinize dek, cinsel sağlığınıza dair pek çok şeyi konuşabilmelisiniz. Bunun içine cinsel fantezilerinizi de koyun lütfen. Vazife olarak sürekli değil ama gerekli hallerde mutlaka konuşmalısınız. Utanmak olağandır, ancak alışkanlık haline getirilirse bariyer görevi görür ki iyi bir sekste bariyerin işi yoktur.

Çiftler arasında utanmak evet olmalı ancak her konuda ve her durumda değil. İyi ve sağlıklı bir ilişki ancak ve ancak iyi bir iletişim ile mümkündür. İyi iletişim  olmayan ilişkiler ya alışkanlık olarak kalır yada mecburiyet. Alışkanlık veya mecburiyet olmasını istemiyorsanız telefonda yapılan cinsel sohbetin anlatıldığı ve çiftlerin cinsel hayatına heyecan katan sexting nedir? nasıl yapılır başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz. 

İlişkinizi değerlendirin neler beklediğinizi ve karşı tarafın neler beklediğini açıkça anlatın ve anlayın. Her zaman pozitif olumlu bir dil kullanın, şayet yine de sorunu aşamaz iseniz mutlaka uzman bir terapistten destek alabilirsiniz.

İlişkinizi Değerlendirin

Birbirimizi anladığımızı umarak elinize bir kağıt almanızı istiyorum ya da akıllı telefonlarınızın not kısmını açın. Partnerinize seksinizle ilgili olumlu ve olumsuz 3 şey söylemeniz gerekseydi bunlar ne olurdu, düşünün ve not alın. İşte bunları en güzel biçimde konuşarak başlayın. Sorunların tespiti ve şanslı olduğunuz konuların ayrımına varmanız için önemli bir çalışma. Dilerim sorunları epey düşünmek zorunda kalmış, olumlu konuları ise 3’le sınırlamakta zorlanmışsınızdır. Ama inanın konuşarak tabloyu lehinize çevirmeniz mümkün. Deneyin lütfen. Güzel sonuçlar alacaksınız. Var olan durumunuzu sadece konuşarak birbirinizi anlayarak, anlatarak  değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Karşı taraf beni anlasın diye beklerseniz yada o zaten beni anlamıyor ki diye hiç düşüncelerinizi paylaşmazsanız var olan durumun  değişmesini beklemeyin. İki insan arasındaki cinsel konular dışında kalan tüm konuların çözümü için samimi ve gerçek iletişim gerekiyor. Partneriniz ile size ait hayata, hayatınıza dair her konuda sohbet edin, anlanmayı beklemek yerine siz kendinizi kendinize ait kelimeler ile anlatıyor olun. Anlattıklarınızın bile karşı taraf tarafından yanlış anlaşılması mümkün iken hiç anlatmadıklarınızın doğru anlaşılmasını nasıl bekleyebilirsiniz ki? Yüz yüze konuşmaya çekiniyor, utanıyorsanız telefonda konuşun, yazın, iletişim imkanlarının tamamını kullanın.

Açık bir iletişimden yana olun aynı şekilde karşınızdaki kişinin de size açık olmasını isteyin. Tüm bu iletişi sürecinde kırıcı olmaktan, karşınızdaki kişiyi eleştirmekten, suçlamaktan uzak durun pozitif bir dil kullanın. Aksi durumda çözüm olmak yerine daha büyük ve yeni sorunlarınız olur. Unutmayın tatlı dil gerçekten yılanı deliğinden çıkarır. Tek amacınız var sevdiğiniz kişi ile daha fazla mutlu olmak.

Sizde mutlu olmak istiyorsanız hemen MobilDost’a buradan üye olan ve yeni arkadaşlarınız ile tanışın.     

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …