Cuma , 29 Mart 2024
Seks hakkında bilinmeyenler
Seks hakkında bilinmeyen veya yanlış bilinen gerçekler

Seks Hakkında Bilinmeyen 50 Büyük Gerçek-1-

Seks Hakkında Bilinmeyen veya Yanlış Bilinen Gerçekler

Seks hakkında bilinmeyen 50 büyük gerçek. Daha önceki bazı yazılarımızda da bahsi geçtiği gibi seks bizim toplumumuzda hakkında en az gerçek bilgi bulunan ancak üzerinde bilen bilmeyen her kesin konuştuğu alanlardan birisidir. Seks nedense tv programları hariç her yerde konuşulur. Günlük hayatımız içinde aslında son derece önemli bir yer tutan seks hakkında yeterince sağlıklı ve doğru bilgimiz bulunmuyor. Kendi seks hayatımıza ilişkin doğru ve sağlıklı bilgimiz olmadığı gibi içinde yaşadığımız dünya’da yaşayan başka canlılarında cinsel hayatlarına ilişkin bilgimiz bulunmuyor. Seks bizim gibi toplumlarda gizli saklı yaşanan maalesef 2022 yılında bile hala ciddi bir tabu olmaya devam ediyor. Oysa yadsınamaz şekilde hayatın kendisi seks.

Her Şey Seks İle Başlar

Her şey seks ile başlıyor. Seks yapmak için her şeyi yapıyoruz ancak seksi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Araba kullanmayı çok istemek ancak araç kullanmayı bilmeden direksiyona geçmek gibi bir şey. Sonunda kaza yapacağımız çok belli değil mi? MobilDost gerçek canlı sohbet ve arkadaşlık sitesi üyelerimiz bilirler, bu yazılarımızda elimizden geldiğince siz değerli okuyucularımıza bilgi vermeye gayret gösteriyoruz. Bu yazımızdan da bilgi edineceğinizi düşünerek size iyi okumalar dileriz. Ayrıca daha önce yayınlanan en zevkli seks pozisyonları yazımızı da bu linkten okuyabilirsiniz. 

Seks hakkında yanlış bilinen gerçekler
Gerçekten her şey seks ile başlar, seks olmasa üreme muhtemelen çok farklı şekilde olacaktı. Bu sebeple seksi biliyor olmak ve ondan zevk alıyor olmak önemli. Sizde seksten zevk almaya zevk vermeye çalışın.
  1. Kadınların aşağı yukarı 20 dakikada tahrik olduğunu duymuşsunuzdur. Yeni yapılan araştırmalara göre, kadınların vücut ısılarına paralel olarak 11–12 dakikada tahrik olduğu kanıtlandı.
  2. Yatay durumdayken koku alma ve işitme duyularınızın daha iyi çalışacağını göz önünde bulundurarak, ayakta olacağınız pozisyonları tercih etmemenizi tavsiye ederiz.
  3. İngiliz Aile Planlaması Birliği’nin araştırmasına göre, prezervatif kazalarının en büyük sebebi uygun boyda prezervatif kullanılmaması. Sevgilinizin egosunu bir kenara bırakın ve uygun boydaki prezervatifi kullanmaya özen gösterin!
  4. Uganda’daki kadınlar, erkeklerinin çekici bulacağını düşünerek, vajina dudaklarını uzatma yoluna gidiyorlar. Bunu yapabilmek için çeşitli bitki karışımlarını kullanıyorlar.
  5. Hamilelikten korunmak için, sevgilinize polyester iç çamaşırı giydirmek gibi bir yöntemi kullanabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre; polyester iç çamaşırı giyen erkeklerin sperm üretim merkezleri zarar görüyor ve sperm kalitesi düşüyor!
  6. Sperm kimi zaman neden garip kokar? Yenilen yiyeceklerden, vajinal asitlere kadar pek çok şey bu kokuya sebep olabilir.
  7. Kadınlar ve erkekler, üst üste birkaç defa orgazm olma yetisine sahiptirler. Erkeklerin ilk orgazmlarında ereksiyon’larını kaybetmemeleri ve sevişmeye devam edebilmeleri iki taraf için de sevindirici olacaktır.
  8. Tahrik olmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Kullandığınız doğum kontrol hapının, hormonlarınızda yaptığı değişiklik cinsel isteksizliğe neden olabilir. Korunmanın sadece sizin sorumluluğunuzda olmadığını unutmayın.
  9. Yapılan araştırmalar, üçüncü aylarından sonra erkek ceninlerin erekte olabildiklerini gösteriyor.
  10. Florida Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre, narsist insanlar sıradan seksi tercih ediyorlar. Seks onlar için aşk ya da şefkatle ilgili değil tamamen kişisel güçlerini kanıtlama yolu.
  11. Yapılan bir araştırmada, yüzde 1 kadının, sadece göğüslerinin uyarılmasıyla orgazm olabildiği kanıtlanmış.
  12. Antik Yunan’da, erkeğini aldatan kadınlar kimi zaman cezalandırılırdı. Genital bölgedeki tüyleri tamamen kazınan ve rektumuna turp sokulan kadınlar, bu sayede aşağılanırdı.
  13. PSAS, (Persistence Sexual Arousal Syndrome) 2001 yılında, klinik olarak kanıtlanmış bir rahatsızlık. Cinsel isteksizliğe ve orgazm olamamaya neden oluyor. Psikolojik nedenlerden ya da pelvik damarlarda meydana gelen hasardan kaynaklandığı düşünülüyor. Hastaya konacak tanı doğrultusunda tedavisi mümkün.
  14. Sevgiliniz seks sonrasında uykuya mı dalıyor? Bu durumu kişisel almamalısınız. Orgazm, vücudun uyku ve dinlenme mekanizmasıyla ilgilenen, parasempatik sinir sistemini etkiler.
  15. Hayvanlar aleminde, homoseksüel ilişki şekillerine sıkça rastlanır. Üstelik bu durum, insanlar aleminde olduğu gibi garip karşılanmaz.
  16. Sevgilinizi tahrik etmek mi istiyorsunuz? Yumuşak, dairesel hareketlerle, topuğundan, ayak bileğine kadar masaj yapabilirsiniz.
  17. Bazı kadınlar, aylık döngülerinin ortalarındayken, (11–15. gün) cinsel anlamda bir hayli istekli olurlar. Bunun sebebi, salgılanan testosteron ve östrojen hormonları yüzünden daha duyarlı olmalarıdır.
  18. Hayvanlar aleminde, türler arasında seks fenomendir.
  19. Koku ve tat alma üzerine yapılan araştırmalar, erkeklerin balkabağı ve lavantaya karşı duyarlı olduğunu gösteriyor.
  20. Sizinle beraber yaşayan hayvanların yanınızda uyuması, seks hayatınızı olumsuz etkiler.
  21. Tayland’da erkekler, kralın doğum gününde, onu onurlandırmak için vazektomi yaptırırlar.
  22. Seks sırasında, 100–150 kalori yakabilirsiniz.
  23. Erkekler uyku sırasında, 4-5 kez ereksiyon olabilirler.
  24. Tamamen zevk mi almak istiyorsunuz? Arkanıza geçmesine izin verin. Birbirinizin yüzünü görmeyeceğiniz bu pozisyonda, hayal gücünüzü zorlayabilir ve kendinizi tamamen ona bırakabilirsiniz.
  25. Düğün gecelerinde bazı Romalı kadınlar, fallik tanrı heykelinin karşısına otururlar ve erkeklerinin uzun süreli ereksiyonu için adakta bulunurlardı. Tarih boyunca bitmeyen çile, şimdi çok daha zor.
  26. 2005 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Yunanlıların, dünyanın geri kalanından daha çok seks yaptığı ortaya çıktı.
  27. Normal durumdayken bir hayli küçük gözüken bir erkek cinsel organı, ereksiyon halindeyken sizi şaşkına çevirebilir. Uyuyan yılanı uyandırmayın.
  28. Alfred C. Kinsey, ünlü 1948 raporunda, Amerikan erkeklerinin yüzde 37’sinin eşcinsel deneyim yaşadığını açıklamıştır.
  29. Bisiklet sürmeyi seviyorsanız, en kısa zamanda kendinize başka bir spor bulmanızı öneririz. Yapılan araştırmalara göre, haftada 150 km bisiklet kullanan kadınların genital duyarlılıkları azalıyor.
  30. Yapılan bir araştırma, kafeinin, farelerin seks motivasyonunu arttırdığını kanıtlamış. Güne iyi bir başlangıç yapmanıza yardımcı olan kahve, seks hayatınızı da canlandırmayı bekliyor. Miktara dikkat
  31. Bir prezervatif firmasının yaptığı araştırmaya göre, Yale Üniversitesi sekse en ön yargısız bakan üniversitelerden biri. Okulun sağlıklı seks merkezi ve danışmanlık bölümleri bulunuyor.
  32. Bir çay kaşığı menide yaklaşık 5 kalori var.
  33. Erkek cinsel organının uzunluğu, kadınların orgazm olması için önemli bir faktör değildir. Önemli olan, erkeğin duyarlı vajinal duvarları keşfetmesi ve kadınını mutlu etmek için çaba sarf etmesidir.
  34. Kendilerini bi seksüel olarak nitelendiren erkekler üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre; bu erkeklerin bi seksüel olmadığı, ya gey ya da heteroseksüel olduğu sonucu ortaya çıkmış.
  35. Amerika’da Uluslararası Sağlık Kurumu’nun yaptığı araştırmaya göre, 15–19 yaş grubundaki kızların yüzde 47’si, erkeklerin ise yüzde 46’sı ilk seks deneyimini yaşamış durumda.
  36. Alman bilim adamlarının araştırmaları, güvenli ve uzun süreli bir ilişki yaşayan kadınların libidolarının düştüğünü kanıtladı. Dört seneyi geçen ilişkilerde, kadınların nadiren seks yapmak istedikleri ve seks yaparken de eskisi gibi ateşli olmadıkları ortaya çıktı.
  37. 18. yüzyıl İtalya’sında çoğu evli kadının, bir aşığı vardı. Bu durum hiç de garip karşılanmazdı.
  38. Anket sonuçları, insanların yatak odaları dışında en çok otomobillerinde seks yapmayı tercih ettiğini gösteriyor.
  39. Spermin saatteki hızı 56 km’dir. Aşırı hız felakettir, 90 km aşmayın.
  40. Çoğu Amerikalı genç, bekaretini temmuz ayında kaybediyor. Okullar kapanınca
  41. Yine Amerika’da çoğu genç, ilişkilerinin ciddiyetine, aralık ayında karar veriyor ve bekaretlerini yeni yıl hediyesi olarak sevgililerine sunuyor.
  42. 1950’lerde Amerikan kolejlerinde, erkek öğrencilerin kızların yatakhanesine baskın yapması bir hayli popülerdi.
  43. Vajinal sıcaklık arttıkça daha çok tahrik olur ve havaya girersiniz.
  44. Tromso Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalara göre, mavi gözlü erkekler, kendileri gibi mavi gözlü kadınlarla beraber olmayı tercih ederler. Mavi gözlü bir çiftin çocuğunun ise ebeveynlerin ailelerinden gelen genetik özellikler yüzünden kahverengi gözlü olma ihtimali her zaman mevcut.
  45. Bazı Kuzey Amerikalı aborijin kabilelerinde, hermafrodit olan insanların çift ruhlu olduğuna inanılır ve kendilerine özel bir statü verilirdi.
  46. 2004 yılında, Atina Havalimanında güvenlik kontrolünden geçen bir kadının bekaret kemeri taktığı ortaya çıkmış ve kadının kocası durumu normalmiş gibi idare etmiş.
  47. Amerikalı kadın ve erkekler, hayatları boyunca 11–12 partner değiştirirler.
  48. Düzenli bir seks ilişkisi olan erkek öğrenciler arasında depresyon belirtilerine rastlanmış.
  49. Düzenli bir seks ilişkisi olan kadın öğrencilerde de depresyon belirtilerine rastlanmış.
  50. Köpekleme (dogging) terimi; özellikle parklarda ve halka açık yerlerde seks yapanlar ve onları izleyenler için kullanılan bir İngilizce terimdir.
Seks hakkında bilinmeyenler seksin gizemi
Seksin kendi içinde bir gizemi var, ancak insanlar bu gizemi anlamak öğrenmek yerine onu utanılacak bir alana hapis edip bu gizemi neredeyse bir korkuya çevirmiş durumdalar. Oysa seks kişinin özel hayatıdır, biz daha bu özel hayat oluşmadan toplum baskısı ile bunu kendi hayatımıza çeviriyoruz.

Henüz MobilDost gerçek arkadaşlık ve canlı sohbet platformuna üye olmadıysanız hemen buradan sadece telefon numaranızı girerek hızla üye olabilirsiniz. Hemen üye ol ve kulübe katıl birlikte eğlenelim, hadi katılsana bize…Durma hemen arasana

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …