Cuma , 29 Mart 2024
seksting-nedir
seksting-nedir

Seksting Nedir? Nasıl Yapılır?

Seksting günümüzün sanal cinselliği. Gelişen internet çağında teknolojinin baş döndürücü hızı gündelik insan hayatında büyük değişim rüzgarları estiriyor. Tüm hayatımız alışkanlıklarımız hızla değişiyor. Artık kağıt para yerine dijital para, fiziki alış veriş yerine internetten sanal alış veriş yapıyoruz. Artık tüm hayatımız internet üzerinde. İletişimin hızlandığı bu dijital çağda; her geçen gün yeni bir kavram, olay, durum ya da akımla karşılaşıyoruz. Gün geçtikçe yaygınlaşan bu akımlardan biriside “sexting”dir.

Sexting ; İngilizcede seks ve yazışma anlamına gelen “sex” ve “texting” kelimelerinden oluşuyor. Cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi herhangi bir internete bağlı dijital cihazla cinsel içerikli sohbet, metin mesajları, fotoğraflar, görüntüler veya videolar içeren erotik mesajlaşma anlamına geliyor. Genel olarak Snapchat, Whatsapp ve Instagram gibi bireysel sosyal medya platformları seksting için sıklıkla kullanılıyor. Bu yöntem ile çiftler duygusal ilişkilerine heyecan kattıklarını ve zevk aldıklarını saklamıyorlar.

Ayrıca bu yöntem çiftlere mekan ve zamandan bağımsız sanal seks yapabilme imkanı sağlıyor. Bu sanal seksi beynimiz tamamen gerçekmiş gibi yaşıyor. Hatta çiftler orgazm oluyorlar. Seksting iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte tüm dünyada hızla artmaktadır.

Seksting Nasıl Yapılır ?

Bu soruya cevap; genel olarak çiftlerin tercih ettikleri cinsel içerikli subliminal mesajlar ile kendisini gösterir. Bilinç tarafından filtreye alınamayan görsel ve işitsel tüm mesajlar subliminal olarak tanımlanır. Bilinçaltı bu mesajları direkt alıyor ve kişiyi konuya doğru çekmeye başlıyor. Haz duygusu insanların reddedemeyeceği doğal bir süreç olmasından dolayı da seksting  üzerine bazı değişmez sayılabilecek münasebetlere yer veriliyor. Bunlar çoğunlukla tercih edilen telefonda seks veya yazılı mesaj örnekleri olarak karşımıza çıkıyor. Çiftler karşılıklı olarak birbirlerini cinsel yaşama sexting ile hazırlayarak heyecanlı ve pozitif geçmesine katkıda bulunuyorlar.

Bu uygulama ile çiftlerin birbirlerini cinsel yönlerden tanıma olanakları da hızla gelişim gösteriyor. Çiftler birbirlerine tüm istek, arzu ve fantezilerini seksting ile telefonda cinsel içerikli sohbet ederken anlatıp aktarabiliyorlar. Özellikle evliliğe doğru giden yolda çiftlerin birbirlerini her açıdan tanımasına sexting imkan sağlıyor. Telefonda gerçek kişiler ile yapılan canlı sohbet de seksting sayılır. Hatta telefon seksi, erotik içerikli mesajlaşma, fotoğraf veya video paylaşımı seksting olarak geçer.

Eğlenceli Olduğu Gibi Suç Yönüde Var

Seksting; kimin yaptığına ve ne tür bir ilişki içinde olduğuna bağlı olarak olumlu ya da olumsuz sonuçlanır. Devam etmekte olan bir ilişki içinde kullanıldığında ilişkiye renk ve heyecan katar. Keyif verir ve bir çeşitlilik sağlar. Ancak yeni başlayan bir ilişkide ya da henüz bir ilişki içinde olmayan kişiler arasında risklidir.  Hatta ilişki dışındaki durumlarda başkalarıyla yapıldığında, ilişki çatışmaları veya aldatma gibi olumsuz sonuçlar çıkıyor. Seksting tek taraflı olarak karşı tarafı rahatsız edecek şekilde yapıldığında cinsel tacize girer. 18 yaşından küçük çocukların fotoğraflarını içerdiğinde veya herhangi bir kişiye rızası olmadan yapıldığında Türk Ceza Kanununun ilgili maddesi kapsamında suç sayılır. Ayrıca gönderilen mesajların başkalarıyla paylaşılması ve yayınlanması, yayılması da suç niteliğindedir. Bu sebeple bu konuda dikkatli olmak gerekir.

Sexting için bulunduğunuz ortamın uygunluğu ve sizin buna hazır olmanız son derece önemli. Sürpriz aramalardan kaçınmak gerekebilir.

Çiftler ve Seksting

Seksting sürekli bir ilişki bağlamında, arzuyu ve şehveti ifade etmenin heyecan verici bir yoludur. Çiftlerin cinsel yaşamları içinde farklılık yaratacak bir seks oyunu olarak cinsel heyecanı, alınan hazzı arttırır. Telefonda cinsel içerikli konuşma, telefon seksi veya erotik içerikli yazılı mesaj. Bu konuda heyecan ve zevk sextingi cazip kılan önemli bir etmendir.

Çiftler arasındaki dijital ön sevişme biçimindeki heyecan, beynin ödül ve zevk merkezlerini kontrol etmeye yardımcı olan ve duygusal tepkileri düzenleyen bir nörotransmiter olan dopaminin salınmasına yol açar ve böylece yazışan kişilerin dürtüselliklerini tetikleyerek cinsel olarak uyarılmalarını sağlar. Seks fiziki olarak vücudumuzla başlar gibi görünse de beynimizde başlayıp biter. Erotik bir görüntü görmek, cinsel içerikli sözler duymak, cinsel dürtüleri uyandıran zihinsel tetikleyicilerdir.

Birbirleriyle daha önce hiç cinsel ilişki kurmamış iki kişinin ilk cinsel ilişkilerinden önce seksting yapmaları mümkün. Yüz yüze olmadan, rahat ve güvenli bir ortamda konuşmanın, yazışmanın verdiği cesaretle konuşulan, yazılan şeylerin gerçek fiziki cinsel birleşme için beklentileri arttırması olasıdır. Ancak seksting’deki cazibenin, hazzın çiftler arasındaki olası gerçek bir cinsel birleşmede bulunamaması büyük hayal kırıklığına neden olur. Genelde seksting fiziki birleşmeye göre daha zevkli olarak bilinir.

Meta verse gelecek teknolojiler
Seksting çiftler arasında süreklilik arz etmeye başlarsa ciddi şekilde bağımlılık yapabilir. Hatta gerçek seksin yerine geçebilir. Bu sebeple telefonda yapılan seksi dozunda bırakmak gerekecektir. Seksting daha çok ten tene olunamayan durumlar için geçerlidir. Seksting alternatif bir orgazm yoludur asla an yol değildir.

Bağımlılık Nasıl Olur?

Seksting; diğer pek çok bağımlılık gibi yıkıcı sonuçlara neden olan cinsel bağımlılığın bir belirtisi olarak da ortaya çıkıyor. Cinsel bağımlılık, kişinin özgüvenini, kariyerini, ilişkilerini olumsuz etkileyen takıntılı, zorlayıcı, kontrol edilemeyen cinsel düşünce, eylem ve davranışları içerir. Diğer bağımlılıklara benzer şekilde, cinsel bağımlılık da hastalık seviyesinde ise tehlikelidir. Seksting de cinsel bağımlılıkta kontrol edilemeyen özel bir davranış modelidir. İnsanların sürekli erişilebilir olmasına sebep olan mobil cihaz teknolojileri, bu bağımlılığı daha yaygın hale getirdi. Bazı erkekler için yüz yüze etkileşimin olmadığı bir iletişim biçimi güç ve cesaret duygusu yaratır.

Gerçek yaşamlarında hiçbir taciz eylemi olmayan erkeklerin sanal dünyada tacizcilere dönüşmelerinin en büyük nedeni budur. İnternetin yarattığı görünmezlik, bilinmezlik, bulunamama gibi koruma duvarlarının arkasında kediler vahşi bir aslana dönüşürler. Aldıkları bu güçle teşhircilik ve cinsel taciz gibi, normalde utanç duyacakları ve yapmaktan çekinecekleri şeyleri daha rahat yaparlar. Bir anda kanunen de suç işleyebilirler bu sebeple tüm taraflar çok dikkatli olmalılar. Kimseyi isteği, rızası dışında seksting’e ortak etmeyin.

Kuralları Nelerdir?

Sexting tüm dünyada gelişen mobil teknolojiler ile birlikte özellikle gençler tarafında büyük ilgi uyandırıyor. Modernize olan batı toplumlarında bu uygulama ilişkiler için önemli sayılıyor. Bununla birlikte ülkemizde de gizli saklı olarak cinsel içerikli mesajlaşmalar gün geçtikçe mobil teknolojilerin ve internetin yaygınlaşması ile birlikte artıyor. Ancak özellikle ülkemizde sexting bazı kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmelidir. Eğer karşınızdaki kişiyi henüz tanımamış iseniz  kısa zaman içinde böyle bir davranış ile problem yaşamamalısınız. Özellikle cinsel içerikli fotoğraflarınızı başlangıçta tanımadığınız kimseyle paylaşmamalısınız. Karşınızdaki kişiyi tanımak ve onunda sizi tanıması  için zaman tanımalısınız.

Günümüzde gençlerin sexting nedir? Denildiğinde ilk etapta; çıplak resim paylaşımı olarak konuyu tarif etseler de olay sadece fotoğraf paylaşımı değil. Telefonda cinsel içerikli sohbet veya cinsel içerikli metin mesajları da buna dahil. Eğer çiftler ilişkilerini belirli bir kademeye getirmişler ve birbirlerini tanıyor, güveniyorlar ise sexting açısından tahrik edici resimler, sözler veya videolar gönderebiliyorlar. Telefonda cinsel içerikli sohbet veya telefonda seks, erotik konuşmalar çiftlerin haz, zevk duygusunu yükseltir. Telefon seksi aslında sekstingtir.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …