İlişkide Bağımlılık Halleri
İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için ilişkide bağımlı olup olmadığınızı görmeniz için bu yazımızda bu konuya özel genel belirtileri aşağıda kısaca aktarıyor olucaz. Bahar mevsiminin yaşandığı güneşin kendisini gösterdiği ve aşk mevsimi olarak da adlandırılan bu aylarda yeni bir ilişkiye başlamak veya var olan ilişkinizi gözden geçirme sürecinde olabilirsiniz. Pandemi sonrası ilişkilerde yaşanan sorunlardan olan yeni bir sağlıklı ilişki kurma veya var olan ilişkinizi sağlıklı şekilde sürdürebilmek artık eskisinden çok daha zor bir hal aldı. Buna birde ülkemizin içinden geçtiği ekonomik sorunlarda eklenince bir ilişkiyi en güzel haliyle yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor. MobilDost kullanıcıları olarak sizlerde benzer zorlukları yaşıyor olabilirsiniz. Şimdi gelin birlikte bir ikili ilişkide bağımlı olup olmadığınızı inceliyor olalım. Bakalım sonuçlar sizi de şaşırtacak mı?
1. Kendi İsteklerini Geri Plana Atmak:
Bunu yapıyor olmak öncelikle kendinizi değersiz kılmak anlamına gelir. Bu da sizi partnerinizin gözünde de değersiz kılacaktır. En önemlisi de kendi planlarınız, kendi hayalleriniz ve kendi istekleriniz; sizi siz yapan detaylardır. Bu detaylardan sıyrılmak, benliğinizden, kişiliğinizden kopmak demektir. Bir süre sonra kendinizden ödün verdiğinizi fark etmek daha da zedelenmenize neden olabilir. Benliğinizden ve kişiliğinizden asla kopmayın. Sizi siz yapan değerlere bağlı kalın.
2. Sürekli İletişimde Olma İsteği:
Sürekli partneriniz ile iletişimde olma isteği abartılı bir istektir. Gerçek hayatta bu pek fazla mümkün olmayacaktır. Ve iletişimde olamadıkça sürekli problem ve sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu tür gerçekçi olmayan isteklerimizi biraz düşünelim ve olabildiğince mesafeli bir ilişki yaşamaya özel alanlarımızı korumaya çalışalım. Mutlu bir ilişki nasıl kurulur? başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
3. Aşırı Tepkiler Vermek:
Dengeli olmak her zaman için mümkün değildir. Bazen hepimiz aşırı olabiliriz. Ancak mümkün mertebe dengede kalmayı sağlamak, gerekirse bunun için meditasyon ve nefes çalışmaları yapıyor olmak hem kişisel halinize hem de ilişkinize iyi gelecektir. Düzenli spor yapıyor olmakta bu manada faydalı olacaktır.
4. Başka Aktivitelerden Keyif Alamamak:
Partnerinizin olmadığı etkinliklerden keyif almıyor olmak çok ciddi bir sorundur. Bunun için sosyal hayatınızdan kopmayın, sosyal hayatınızdaki canlılığı dengede tutmaya çalışın. Arkadaşlarınız ve dostlarınız ile bağlarınızı hiçbir zaman koparmayın. Partneriniz dışındaki kişiler ile olan ilişkilerinizi; bunlar arkadaşlarınız, dostlarınız veya ailenizden kişiler olabilir, hiçbir zaman kesmeyin zira ilişkiniz bittiğinde yine bu insanlar ile ilişki kurmak isteyeceksiniz. Sağlıklı bir ikili ilişki başka insanlar ile olan ilişkilerinizin kesintisiz devamına katkı sağlayan bir ilişki olmalıdır. Partneriniz sizin özel hayatınıza müdahale ediyor ve bazı insanlar ile görüşmenizi istemiyor ise bununda bir anlamlı gerekçesi yok ise buna asla izin vermeyin. Aksi halde ilişkiniz bir sebeple bittiğinde yalnız kalabilirsiniz.
5. Yan yana Değilken Huzursuz Olmak:
Belirsizlikler insanları tedirgin ve huzursuz hissettirir. Ancak bunun fazlası size ve partnerinize uzun süreli problem yaratır. Yan yana değilken de mutlu olabilirsiniz. İnsan yalnız kalmayı ve yalnız bırakmayı biliyor olmalı. Sağlıklı ve yetişkin iki birey farklı mekanlarda farklı kişiler ile kendilerine özel zamanlar geçirebiliyor olmalı. Tabi ki aşkın sevginin en yükseldiği günlerde sürekli görüşmek istemeniz normal ancak ikinizin de hayatında farklı sorumlulukları ve insani ilişkileri var bunlarında yaşanmasına imkan sağlıyor olmak gerekiyor. Birbirinizin hayatına gerekenden fazla hatta mümkünse hiç müdahil olmayın.
6. Hayatınızı Kısıtlamak:
Tabi ki iki kişilik ilişkilerde hayatımız bazı değişikliklere maruz kalacaktır. Ancak sizi mutsuz eden kısıtlamalar aşırıdır. Buna izin vermeyin. Buna kendiniz için izin vermeyeceğiniz gibi sizde karşınızdaki kişiye bunu ala yapmayın. Birbirinizin hayatını sınırlamak yerine tam tersi birbirinize yeni özgürlük alanları sağlıyor olmalısınız. Kısıtlanmış bir hayat ne kısıtlananı nede kısatlayanı uzun vadede mutlu etmez. Sağlıklı bir ilişkide tüm tarafların kendilerine özel zamanları olmalı bireyler kendi hayatlarını da yaşayabiliyor olmalı. Sonuç olarak sevgilinizden önce bir hayatınız vardı ve sonrasında da olacaktır. Yakınlık değil uzaklık insanları birbirine bağlar.
MobilDost gerçek arkadaşlık platformu üzerinde ilişki yaşayan insanlar birbirleri kısıtlamak yerine tam tersi birbirlerini anlamak ve özellerine saygı duyarak mutlu olurlar.