Cuma , 20 Eylül 2024
Bursa şehrimiz diğer adıyla Yeşil Bursa

16 BURSA Turizm ve Sanayi Şehri

16 Bursa gezilecek yerler gidilecek mekanları oldukça fazla olan Marmara Bölgesinin en güzel şehirlerinden birisidir. Yeşil Bursa; olarak bilinen şehir hem denizi hem de yeşil bitki örtüsü ormanları ile ünlüdür. Ayrıca kış sporları için İstanbul’a en yakın noktada bulunan Uludağ Milli Parkı yaz kış ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Özellikle kış aylarında yoğun bir misafir ağırlayan Uludağ Bursa şehrinin sembol noktalarından birisidir.

Bursa’da bugün başlayan ve bu hafta sonu devam edecek olan geleneksel Yeşil Bursa Rallisi yapılıyor olacak. Yeşil Bursa yarışları bu yıl 46.kez gerçekleşiyor olacaktır. Hafta sonu zamanınız müsait ise Yeşil Bursa Rallisini izlemenizi tavsiye ederiz. İstanbul’dan yeni köprüden giderseniz maksimum 1 saat içinde Bursa’da olabilirsiniz. Hem müthiş keyifli bir yarış izleyeceksiniz hem de müthiş İskender Kebap yiyip akşamda İstanbul’a dönebilirsiniz veya sayısı konaklama seçeneği bulunan şehirde bir gece konaklayıp pazar günü de final yarışlarını izleyip pazar akşamı dönebilirsiniz. Güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirmek için Bursa müthiş seçenekler sunan harika bir şehir.

Bu yıl 46. düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi yarış severleri hafta sonu Bursa’da ağırlamak için bekliyor. İstanbul’a son derece yakın olması sebebiyle hafta sonu 1 saat gibi kısa sürede bu müthiş aktiviteye katılabilirsiniz.

İstanbul’a yakın ola Sapanca gibi burasıda yeşillikler içinde bir kent. Hem tarihi dokusu hem de doğası ile gezilecek görülecek çok fazla sayıda mekan var. Yiyecek konusunda ise başta İskender Kebap olmak üzere, Kestane Tatlısı, Kemalpaşa Tatlısı, Köfte, Cantık gibi sonsuz seçenekleri tadabilirsiniz. Eğlence konusunda ise gece hayatı özellikle kış aylarında Uludağ olmak üzere şehirde pek çok alternatif eğlence mekanı bulunuyor. Özetle Bursa büyükşehir olma sıfatını sonuna kadar hak eden her anlamda yaşanabilir hem bir turizm hem de ciddi bir sanayi şehrimiz. Bursa’da yaşayanlar bu anlamda oldukça şanslılar. Şimdi gelin MobilDost okuyucuları olarak biraz şehri tanımaya çalışalım.   

Doğal örtüsü ve temiz havasıyla gelenleri büyüleyen şehir, övgü almakta hiç de haksız değil. Muhteşem doğasıyla ülkemizin en turistik bölgelerinden olan Bursa‘yı ziyaret ettiğinizde nereleri ziyaret etmeniz konusunda fikir edinmek istiyorsanız, bu yazımızda size yardımcı olmaya çalışıcaz.Havaların da güzelleşmesiyle hatta yazın gelmesiyle birlikte, haftasonu  tatillerinde Türkiye’nin güzel şehirlerini gezmek için seyahate çıkabilirsiniz. Bu kısa geziler hem öğrenmek hem yeni yerler görmek hem de eğlenmek için şahane fırsatlar sunuyor. Tarihi zenginliğinden ve doğal güzelliklerinden dolayı Bursa, kısa gezi rotalarının ilk sıralarında yer alır. Aynı zamanda  şehir bir kaplıca cenneti hamamları ile ünlüdür.

Şehri kaç günde gezerim; Bursa’yı tam olarak eksiksiz gezmek için 4-5 gününüzü ayırmanız gerekmektedir. Bu anlamda çok zengin bir kent.

Ziyaret etmek için en iyi zaman; Şehir içi gezi düşünüyorsanız Mayıs-Eylül ayları, kış tatil planınız içinse Ocak-Mart ayları en uygun zamanlardır.

Ne Yenir? Ne yenmez ki. Kuşkusuz herkesin bildiği gibi meşhur İskender Kebap, Pideli Köfte, İnegöl Köfte Cantık, Kestane Şekeri ve daha fazla neler neler. Bu yazımızdan sonra 07 Antalya Gezilecek Yerler Gidilecek Mekanlar Yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Görülecek Gezilecek Yerler

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı diğer adıyla Koza Han gezmekle bitiremeyeceğiniz müthiş bir mekan. Bursa’ya gelmişken Tarihi Kapalı Çarşıyı gezmek için mutlaka özel bir zaman ayırın. Her anından keyif alacaksınız.

1-Tarihi Kapalı Çarşı 

Burası Neresi? Osmanlı Dönemi’nin ilk zamanlarında  Tahtakale ile Emir Hanı arasında bulunan çarşı, kentin göbeğinde yıllardır yerini koruyan Ulucami ve Orhan Cami’nin hemen altında bulunmaktadır. Sonrasında Yıldırım Bayezıd tarafından yaptırılmış olan Bedesten’e taşınmıştır. Günümüzde Bedesten Kuyumcular Çarşısı, Kapalıçarşı’nın merkezini oluşturuyor.

Diğer kalan çarşılar ise Bedesten’in çevresinde konumlanmıştır.  Sipahi Çarşısı, Gelincik Çarşısı ve Hacıivaz Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Tahılpazarı geçmiş o dönem Kapalı çarşı adını almıştır. Orhangazi döneminde hanların araları çatı ile kapatılmış ve yavaş yavaş kapalı çarşılar oluşturulmaya başlanmıştır.

En çok ilgi çeken yer olup, günümüze dek tarihi dokusu bozulmayan atmosferik çarşı 130 dükkana sahiptir. Giyimden havlu işçiliğine, kuyumculardan ayakkabıcılara birçok alanda hizmet vermektedir.

Geçmişte alışveriş ve ticaretin merkezi Ulucami’nin arkasındaki Kapalıçarşı ve Bedesten bugüne ulaşan 130 adet dükkan gelmiştir. Bu dükkanların çoğu kuyumcu ve döviz üzerinedir.

Kaçırmayın! Kapalı çarşı içerisinde birçok çeşit restoran mevcut. Bu restoranlarda; köfte, meşhur iskender, mantı, pide gibi lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Kuyumcular Bölgesi’nde Bursa’nın yerel tatlarından biri olan Cantik’i denemelisiniz. Yuvarlak, simit büyüklüğünde içi kıymalı veya kuşbaşılı olan pidedir. İpek Han ve Koza Han’da oturup çay ve kahve içerek vakit geçirebilirsiniz.

Tüm Bursa’ya yukarıdan bakabileceğiniz müthiş bir manzarası olan Tophane mutlaka gezip görmeniz gereke yerlerin başında geliyor.

2-Tophane

Burası Neresi? Bursa’nın etkileyici manzarasının ayaklar altına serildiği yerlerden biri de Tophane’de bulunan Saat Kulesi mevkisidir. Burada aynı zamanda Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi ve ondan sonra gelen padişah olan oğlu Orhan Gazi’nin türbeleri de burada bulunmaktadır.

Saat Kulesi; Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılmış olup, 1900’lere kadar ayakta kalmış ve bilinmeyen bir tarihte de yıkılmıştır. 1904 yılında yapımına tekrar başlanmış, tamamlandıktan sonra 2.Abdülhamit’in tahta çıkışı sebebiyle, Vali Reşit Mümtaz Paşa tarafından faaliyete açılmıştır. Dört bir cephesinde elektronik saat bulunan kule aynı zamanda  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın gözetleme yeri olarak da kullanılmaktadır.

Osman Gazi Türbesi; koca bir imparatorluğun kurucusunun türbesinin bulunduğu yer, elbetteki en önemli tarihi noktalardan biridir. Padişah olduğu dönemde, Bursa kuşatması esasında oğlu Orhan Bey’e şehrn kubbeli bir yapısını işaret ederek vefat ettiğinde buraya gömülmek istediğini belirtmiştir. Eski bir kilise türbeye dönüştürülmüş ve naşı buraya gömülmüştür. Ne yazıktır ki orjinal türbe depremde hasar görerek yıkılmıştır. Fakat 1863 yılında  Sultan Abdülaziz tarafından tekrar inşa ettirilmiştir.

Tophane Parkı’nın hemen girişinde ise  1281-1362 yılları arasında yaşamış olan ikinci padişah Orhan Gazi Türbesi yer almaktadır. Bursa’yı fethetmeden önce kentin manastırı olan  Sainte Elie Manastırı’nın bir bölümüne yapılmıştır. O yüzden manastıra ait mozaik işlemeleri günümüzde hala görebilirsiniz.

Bursa tarihi çok eskiye dayanan bir yerleşim yeri bu sebeple tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Tarihi Bursa evleri de günümüze kalmış nadir varlıklardan bu sebeple gezmenizde fayda olacaktır.

3-Bursa Tarihi Evleri

Burası Neresi? 17. Yüzyıl’daki Bursa evleri hakkında edindiğim bilgilere göre, ailelerin gelir durumlarına göre değişkenlik göstermektir. Maddi durumu iyi olan ailelerin evleri konakken, orta düzeyde maddi imkana sahip  ailelerin evleri yine iki katlı olup, farkı özelliklere sahiptir.

Yaygın olarak çoğu Bursa evinde, sofa, mutfak, cumbalı yada balkonlu oda, şadırvan, avlu ve su kuyusu vardı. Ahır, kiler, ambar gibi sıcak ve korunaklı yerler alt katta olurken, bahçeleri çardak, ahır, fırın, ambar, çeşme, samanlık, tuvalet ve hamam yerleri bulunurmuş.

Günümüze kadar gelebilmiş en güzel örneklerden biri de eski evliyalardan Somoncu Baba Evi ile Muradiye’de bulunan Osmanlı Evi’dir. Hatta bu müzeye dönüştürülmüş evin içerisini de gezme imkanınız var.

18. yüzyıl itibariyle ahşap süslemelerin, aşı boyası uygulamalarının yaygın olarak görüldüğü aşikar. Bu özel görünümü ile sizi tarihi yolculuğa çıkaracak olan Bursa evleri, böylesine her yerin betonarme olduğu yerde yaşayan insanlara iç çektiriyor.

Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi malum şehir otomobil ve tekstil endüstrilerinin aynı zamanda başkenti. Bu sebeple kentte birde Merinos Tekstil Sanayi Müzesi bulunuyor.

4-Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi

Burası Neresi? Cumhuriyet Dönemi işletmelerinden biri olan Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, 1938 senesinde Atatürk tarafından açılmış olan Merinos Yünlü Müessesesi’nin yenilenmesinin ardından kültürel mirası korumak amacıyla müzeye çevrilmiştir.

Sanayi devrimlerinden biri olan bu fabrika, 1960’lı yıllarda ülkeye katkı sağlayan işletmelerinden biriyken 2004 senesinden sonra çalışma durdurmuş ve Bursa Belediyesi’ne devredilmiştir. Belediye tarafından ise kültür merkezine ve müzeye dönüştürme kararı verilmiştir.

Neden Gitmeliyim? Fabrikanın tüm üretim sürecini izleme şanına sahipsiniz. Yün ve ipliğin ortaya nasıl çıktığının, iplikten dokuma malzemelerinin nasıl elde edildiğini, boya malzemelerinin kullanışına kadar birçok yöntem sırasıyla veriliyor. Bu aletlerin yanında Merinos tarihi ve Bursa’nın teknoloji ve sanayi tarihini ele alan belgelerde gösteriliyor.

Başlarda yurt dışından ithal edilen yünler kullanılırken zaman içerisinde gelişen fabrikada, Merinos Koyunları’nın yünleri işlenilebilecek hale gelmiştir. Burada koyunlardan alınan yünlerin aşamaları ve kumaşa döndürülmesi, hangi yöntemlerin kullandığı gibi adımları öğrenebilirsiniz.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi yıllar içinde Bursa’da bulunan Tofaş otomobil fabrikasında üretilen otomobillerden ve özel koleksiyondan oluşan bir sergiyi siz ziyaretçilerine sunuyor. Otomobil merakınız varsa görmelisiniz.

5-Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Burası Neresi?Türkiye’deki tek Anadolu Arabaları Müzesi olan bu yerde, Üçpınar Tümülüsü‘nde yapılan kazı çalışmalarında çıkarılan  at arabası parçaları ve tekerlekleri konu alan bir galeri ve tümülüsteki bir mezar odası canlandırılmıştır.

Umurbey Mahallesi’nde  1998-2002 yılları arasında eski bir ipek fabrikasının yenilenmesi üzerine açılan bir müzedir. 30 bin metrekarelik bir alanın üzerine kurulan müzede, çift beygirli Bursa at arabalarından günümüzdeki otomobillere geçiş hikayesi ele almaktadır.

Geçmişten günümüze uzanan gelişim hikayesi hakkında tüm detayları bulabileceğiniz müzeyi ziyaret etmeden ayrılmayın!

Bursa Teleferik şehre en yukarıdan bakmanıza imkan sağlayan keyifli bir seçenek sunuyor. Yüksekten korkmayan kişiler için çok daha uygun olacaktır.

6-Teleferik

Burası Neresi? 1963 senesinde kullanıma açılan teleferik, Türkiye’nin ilk teleferik hattı olma özelliğine sahiptir. Toplamda 144 kabini ile oldukça güvenli bir yolculuk geçirebileceğiniz teleferik hattında, 8’er kişilik kabinleri ile toplamda 1500 kapasiteye sahiptir. Gece ve gündüz fark etmeksizin kesintisiz hizmet sunan teleferik, yağmur kar demeden sarsıntısız, korkunuz varsa en aza indirgeyecek düzeyde bir yolculuk yapmanızı sağlıyor.

Öncelikle Bursa’nın semtlerinden biri olan Tefferüç’ün Merkez İstasyonu’ndan hareketle 1231 metre yükseklikteki Kadıyayla İstasyonuna varıyorsunuz oradan bir başka vagona binerek 1635 metre yükseklikteki Sarıalan’a 12 dakikada ulaşacaksınız. Son olarak burada 1810 metre daha yükseğe çıkarak 2. Bölge oteller istasyonuna varabilir, burada bulunan market, restoran, kafe ve hediyelik eşya dükkanlarını ziyaret edebilirsiniz.

Bursa merkezden Uludağ’ın tepesine giden bir yol… Bursa’ya gelince yaz ile kışı birbirine bağlayan teleferiğe, birçok insan gibi binmeden dönülmemesi gerektiğini düşünüyorum haklı olarak. Şehrin en yüksek tepesine ulaşırken göreceğiniz manzaralarda işin keyfini sürmenizi sağlıyor.

7Meşhur Arap Şükrü Sokağı

Burası Neresi? Bursa’nın en bilinen eğlence mekanlarının yer aldığı Arap Şükrü Sokağı, Çiçek Pasajı’nın girişinde yer almaktadır. Kentin tarihini yansıtan bu sokak, Osmanlılar tarafından fethedilmesinin ardından  Orhan Gazi ‘nin kale surlarını bu yerin hemen yanında bulunan mahalleye Musevilerin yerleşmesine müsade etmiştir.

İspanya ‘dan sürülen Yahudiler 1492 tarihinde II. Beyazıd tarafından buraya yerleştirilmişlerdir. Sokakta halen yaşamını devam ettirmekte olan 20-30 hane Yahudi’nin ibadethaneleri olan Geruş ve Mayor sinagogları da burada yer almaktadır.

“Yahudi Mahallesi” adıyla bilinen Arap Şükrü, geçen 50 yılın ardından yaşadığı değişimle Bursa’nın önde gelen eğlence merkezlerden biri oluştur. Arap Şükrü adındaki bir esnafın bu bahsi geçen sokakta bir mekan açması üzerine başlayan serüven çocuklarınında yeni mekanlar açmasıyla trafiğe kapatılarak bugünkü haline bürünüyor.

8-Bursa Botanik Bahçesi (Soğanlı Botanik Bahçesi)

Burası Neresi? 1998 yılında yapımı tamamlanan Bursa Botanik Bahçesi, kentin doğa ile iç içe geçtiği oksijen deposudur. Bursa gibi tarihi köklü yaşanmışlıklar şehri, aynı zamanda içinde bol yeşillik barındırıyor olup iç içe geçmiş durumdadır. 400 dönümlük alanı çevrelen park, bitkisel araştırmalar ve bilimsel çalışmalara açıktır.

Neden Gitmeliyiz? Japon Bahçesi, Fransız Bahçesi, İngiliz Bahçesi, Gül Bahçesi, Kaya Bahçesi, Kokulu Bitkiler Bahçesi, Şekilli Bitkiler Bahçesi gibi bölümlere ayrılıyor olup, 150 tür ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitki yetişmektedir.

İçerisinde konaklayabileceğiniz botanik bahçede, Bursa konaklarının birebir yapıldığı oteller, restoran, koşu, yürüyüş, spor alanları, bisiklet parkurları, çocuk oyun, otomobil pisti, spor aletleri gibi vakit geçirebileceğiniz alanlar mevcut. Kendi bisikletinizle dolaşabileceğiniz gibi eğer ki yoksa buradan kiralayabilirsiniz. 30 dakikalık bisiklet kiralama ücreti 5 olarak, 1 saatlik bisiklet kiralama fiyatı ise 10 TL olarak ücretlendirilmiştir.

Kaçırmayın! Her yıl düzenlenen Uluslararası Lale Festivali nedeniyle 200-250 bin lale dikimi yapılmaktadır. Bu muhteşem görüntüyü kaçırmayın! Fotoğraf makinelerinizin ve telefonlarınızın şarjının eksiksiz olduğunu kontrol edin.

9-Kurşunlu Plajı

Burası Neresi? 2015 yılında Bursa Belediyesi tarafından hazırlanarak kadınların hizmetine açılan Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Kadınlar Plajı, merkeze 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bulunduğu konum itibariyle dışarıdan görülmesi mümkün değildir. Bu sebeple kadınlar rahatlıkla denize girebilmektedirler. Sahil ve denizin içi çakıl taşları ile dolu olduğu için deniz ayakkabısı giymenizde fayda var.

3 bin metre uzunluğunda ve 200 metrekare genişlikte yer alan plajda, ahşap yürüyüş yolları, cankurtaran iskelesi yer almaktadır.

Bursa Lezzet Durakları

Bursa İskender Kebabıyla ünlü bir şehrimiz ve kentte gerçekten bunu son derece lezzetli yapan çok sayıda mekan bulunuyor. Biz sadece birisinin ismini veriyoruz ama siz araştırın çok daha fazla seçenek bulacaksınız. Ancak İskender gerçekten Bursa’da yenir.

Mavi Dükkan: İskender

Nam-ı diğer Mavi Dükkan! “Bursa’da iskender nerede yenir?”in ilk cevabıdır kendisi. 1867 yılından beri şehrin en iyi İskender dönercisi olan mekan, şimdiye kadar yediğiniz dönerleri unutturacak cinsten. Domates sosunun, süzme yoğurdun ve o kızgın tereyağının tadı bile sizi alt üst edecek cinsten.

Yanına ayran ya da mekanın kendi hazırladığı üzüm şırasından da aldınız mı oldu bu iş!

Mekan öyle büyük sayılmaz. Toplam 40 kişinin oturabileceği mekanın önündeki dakikalarca sürecek sıraya hazırlıklı olmanız şart. O esnada buram buram tarih kokan duvarlarına, bu mavi dükkana birçok emeği geçen Cevat İskenderoğlu’nun fotoğraflarına ve tabak koleksiyonuna göz gezdirebilirsiniz.

Tirilye’nin Cam Balkonu: Çamlı Kahve

İstanbul’dan Bursa’ya günü birlik turların en popüleridir Tirilye. Bir deniz otobüsüne bakar tüm iş. 2 saat yolculuk sonunda ilk olarak Mudanya’nın rengarenk sokaklarında gezilir, sonra Rumlar’dan kalma minik balıkçı kasabası Tirilye’de bitilir. Burada yapacak ilk iş de bellidir. Rotayı bu kasabanın en popüler mekanı Çamlı Kahve’ye çevirmek.

Kendisi Tirilye’nin balkonu olarak da bilinir. Burada uçsuz bucaksız deniz manzarası, tarihi Tirilye evlerinin rengarenk çatıları sizi bekliyor olacak. Tabii bir de gözlere şenlik serpme kahvaltısı. İçinden peynir, zeytin, çeşit çeşit reçellerin geçtiği bu kahvaltıya lorlu gözleme ya da sucuklu yumurta ile eşlik etmeli. Yok siz sadece bu şahane manzara karşısında bol köpüklü bir Türk kahvesi patlatmak isterseniz o da olur.

Cemal Cemil Usta Uludağ Kebapçısı

Şehrin bir diğer ünlü İskender kebapçısı. Kebapçı İskender kadar eski olmasa da tarihi 1964 yılına dayanıyor.

O pidenin, etin ve damak çatlatan o aromalı tereyağının uzun süre aklınızdan çıkmayacağı kesin. Yanında ikram ettikleri turşuları da epey başarılı.

Sözü yine Vedat Milor’a bırakacak olursak; “Ben Bursa’daki Cemal Usta’da yediğim zaman sadece et kalitesinden değil, kullandıkları odun kömüründen, ısıyı hep aynı derecede tutmaktaki başarılarından, önceden kesip hazır bekletmemelerinden ve tereyağıyla yoğurtlarının lezzetinden de etkilenmiştim”

Eğer bu lezzeti İstanbul’da ararsanız en az Bursa’daki kadar sevilen Ataşehir Kayışdagı  şubesi sizi bekler.

Bursa simidi diğer şehirlerden farklıdır. Bu sebeple şehre gelmişken mutlaka bu farklı lezzeti denemelisiniz. Hatta beğenirseniz fazla alıp buzlukta saklayabilirsiniz

Abdal Simit Fırını

Bursa simidiyle efsane olmuş Abdal Simit Fırını huzurlarınızda. Tarihi 1969 yılına dayanan bu fırındaki ürünler ilk açıldığı günden bu yana odun ateşinde pişiyor. Ve o gün bugündür mütevazi kahvaltıların, minik atıştırmalıkların, çay molalarının Bursa’daki en özel adresidir bu fırın.

Peki bu ünü tüm ülkeye yayılan fırında ne yiyip ne içmeli? Bir kere mide yakmayan susamlı Bursa simidine zeytin ve krem peyniriyle eşlik etmeli. Keyfinizi ikiye katlayacak sıcacık çaylarından da söylemeli.

Damak çatlatan lezzet tahinli pidesini de es geçmeyin tabii. Eşi benzeri olmayan cevizli lokum da yine burada denenmesi gereken başka bir lezzet.

Cantık bir pide çeşidi diğer seçenekleri bitirdiyseniz bunu da deneyebilirsiniz. Ancak kestane şekeri tamamen Bursa ile özdeşleşmiş bir lezzettir. Yemek olarak ne yerseniz yiyin arkasından mutlaka kestane şekerini deneyin ve dönerken evinize hediye olarak ta alabilirsiniz.

Cantık diye bir gerçek lezzet var: Kardeşler Pide Salonu

Bursa’nın meşhur pidesi “cantık”ı da denemeyelim mi?

Tabiki deneyelim.

Tuz Pazarı’nda bir hanın içinde yer alan, öğle molalarının en lezzetli adresi Bursa’da bu mekanı bilmeyen yoktur. Özellikle çevredeki herhangi bir esnafa sorsanız kolunuzdan tutup sizi buraya getirtebilir, o denli popüler ve seviliyor.

Bilinen pide ölçüsünden küçük ve yuvarlak olan kıymalı cantık pidelerden en az iki adet mideye indirmeli. Yanına da cam şişedeki soğuk ayranlarından söylemeli. Hatta karınlar bu iki adet cantık ile doyacak gibi değilse öve öve bitiremedikleri Konya pidesinden de yemeli.

Mekan oldukça minik ve salaş, fiyatları da cep yakmayan cinsten.

Bursa’da mutlaka köfte yenir : Yeşil Pideli Köfte

Cantık, İskender, tahinli pide, Bursa simidi derken gelelim bu şehrin bir diğer nam salmış, yöresel yemeği pideli köftesine! En az İskender döner kadar çok sevilen bu lezzet için ülkenin dört bir yanında gelen insanlar tanıyoruz.

Domates, biber ve yoğurtla servis edilen pideli köftelerin üzerine kızgın tereyağı dökülüyor. Anlayacağınız İskender dönerden tek farkı pide üzerinde döner yerine köfte olması.

Öncesinde gelen ikramlık turşu ve salçaları da bu olağanüstü lezzetin habercileri. Üstüne tabii ki sütlü helva yemeden oradan ayrılmıyorsunuz!

Bursa’da Mutlu Son: Arap Şükrü Çetin

Arap Şükrü Çetin, akşam sevdiklerinizle gidip uzun uzun oturacağınız muhabbeti ve eğlencesi bol sofralar için ideal.

Mekanı farklı kılan sadece “Vur patlasın çal oynasınlı geceleri” değil tabii. Bir kere içinden borani, şiron, haydari, köpoğlu, balık pastırması geçen, önünde saygıyla eğilmelik bir meze dolabı var. Sonra kalamar, karides cızlama, fener kavurma gibi iştah kabartan ara sıcaklar aklınızı başınızdan alacak türden.

Felekten bir gece için Arap Şükrü Çetin’i ısrarla öneriyoruz. Bursa gezmesi, eğlencesi, yemesi son derece bol bir şehir. Sabah müthiş kahvaltı seçenekleri ile başlayan güne öğlen iskender veya köfte ile devam edip akşamda dilerseniz et veya balık ile sonlandırabilirsiniz. Gün içinde aklınıza gelen tatlıları burada en lezzetlisini bulabilirsiniz. Bu arada bizim burada ifade ettiğimiz lezzet noktaları  gerçekten yazıya sığmayacak kadar fazla siz şehre gelmeden  önce mutlaka internetten araştırın bütçenize uygun sayısız seçenek bulabilirsiniz. Şehrin her yerinde şehir manzarasına karşı çayınızı kahvenizi içip keyifle sohbetinizi yapabilirsiniz. Size şimdiden Bursa’da iyi tatiller.

Yazının ardından canınız Bursa’ya gitmek ister de yanınızda size eşlik edecek bir arkadaş, dost ihtiyacınız olursa gelin hemen MobilDost Türkiye’nin Gerçek Arkadaşlık Platformuna yeni birisi ile tanışın ve size yol arkadaşı olsun birlikte gezip eğlenin.

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …