Cumartesi , 27 Temmuz 2024
Gonore halk arasında bel soğukluğu hastalığı
Kadınlarda ve Erkeklerde Bel Soğukluğu Tedavisi

Gonore Nedir? Nasıl Bulaşır?

Gonore Belirtileri ve Tedavisi

Gonore nedir?nasıl bulaşır? Bu yazımızda bu konudaki bilgileri paylaşıyor olucaz. Gonore diğer adıyla bel soğukluğu hastalığı cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Bel soğukluğu, gonore bakterisinin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Bu nedenle adına gonore hastalığı da denmektedir. Bu yaygın enfeksiyon, vücudun sıcak ve nemli bölgelerini hedef alma eğilimindedir. Peki, erkeklerde ve kadınlarda gonore belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? İşte gonore tedavisi ve merak edilenleri siz değerli MobilDost okuyucularımız için derledik.

Gonore kadın ve erkekte görülebilir. Aynı zamanda bulaşıcı bir hastalıktır.
Gonore kadın ve erkekte görünen diğer bir adıyla bel soğukluğu olarak bilinen bu bulaşıcı hastalık tedavi edilebilir.

Bel soğukluğu (gonore) her yaştan veya cinsiyetten insanı etkileyebilir, ancak özellikle 15 ila 25 yaş arasındaki grubu hedef almaktadır. Tedavi edilmeyen bel soğukluğu, uzun vadeli sağlık sorunlarına ve bazı durumlarda kısırlığa yol açabilir. Ancak antibiyotiklerle tedavi, enfeksiyonu iyileştirebilir ve sağlık komplikasyonları yaşama şansınızı düşürmenize yardımcı olabilir. Bu sebeple bu tip bir durum yaşıyorsanız hiç zaman kaybetmeden en hızlı şekilde uzman bir hekimden yardım almalısınız.

Gonore nasıl bulaşır?

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan gonore, cinsel yaşamın her şeklinde bulaşabilir ve bulaştırılabilir. Bu nedenle cinsellik sırasında koruyucular kullanmak gonore bulaştırma riskini azaltabilir. Ancak bulaşma riskinin tam olarak ortadan kalkmayacağını unutmamak gerekir. Bu sebeple cinsel ilişki sırasında eğer partnerinizden çok emin değilseniz, uzun zamandır kesini ile seks yapmıyor ve yeni tanışmışsanız mutlaka korunma yöntemlerinden birisi ile hem sağlık açısından hem de gebe kalma riskini önlemek için korunmalısınız. Mümkünse prezervatif gibi aktif seks esnasında korunmayı sağlayan ürünlerden birini kullanmalısınız. Burada amaç gebelikten korunmaktan önce cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak olmalıdır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar partnerden partnere çok hızlı bulaşabilir bu sebeple çok eşli bir hayatınız varsa istemeden bile olsa taşıyıcı olabilirsiniz.

Gonore (bel soğukluğu) aynı zamanda doğum sırasında anne-babadan bebeğe de bulaşabilir. Bulaşıcılığı bu kadar yüksek olan bu hastalıktan her şart ve koşulda mutlaka korunuyor olmalısınız. Aksi halde doğacak çoçuğunuz bile bu hastalık ile dünyaya gelebilir.

Gonore (Bel Soğukluğu) belirtileri nelerdir?

Bel soğukluğunuz varsa her zaman herhangi bir semptom fark etmeyebilirsiniz. Herhangi bir semptomunuz olmadığında, enfeksiyon kaptığınızın farkında olmadığınız için, onu cinsel partnerinize/partnerlerinize bulaştırma olasılığınız daha da yüksek olabilir. Bunun yanında, uzmanlara göre sabahları bel soğukluğu belirtilerini fark etme olasılığınız daha yüksektir.

Erkeklerde bel soğukluğu (gonore) belirtileri;

Bununla birlikte, semptomların ortaya çıkması birkaç hafta sürebilir ve herhangi bir semptom yaşamayabilirsiniz.

İdrar yaparken yanma veya ağrı fark ettiğiniz ilk semptom olabilir.

Diğer olası semptomlar şunları içerir:

İdrara çıkma sıklığı veya aciliyeti

Penisinizden irin benzeri bir akıntı veya damlama (bu akıntı sarı, beyaz, bej veya yeşilimsi olabilir)

Penis açıklığında renk değişikliği ve şişme

Testis şişmesi veya ağrısı

Anüsünüzde kaşıntı ve ağrı

Rektal kanama veya akıntı

Bağırsak hareketleri yaparken ağrı

Kadınlarda bel soğukluğu (gonore) belirtileri

Kadınlarda semptomlar genellikle oldukça hafiftir. Dahası, vajinal maya veya diğer bakteriyel enfeksiyonların semptomlarına çok benzer görünebilirler ve bu da onları tanımayı daha da zorlaştırabilir.

Olası semptomlar şunları içerir:

Sulu, kremsi veya yeşilimsi vajinal akıntı

İdrar yaparken ağrı veya yanma

Daha sık idrara çıkma dürtüsü

Daha ağır regl dönemleri veya dönemler arasında lekelenme

Vajinal seks sırasında ağrı

Alt karnınızda keskin ağrı

Anüsünüzde kaşıntı ve ağrı

Rektal kanama veya akıntı

Ağrılı bağırsak hareketleri

Gonore tedavisi nasıl olur?

Gonore den korunmak mümkündür
Gonore hastalığından uzak durmak için mutlaka cinsel ilişki anında prezervatif gibi aktif korunma sağlayan ürünler ile mutlaka korunuyor olmalısınız.

Antibiyotikler çoğu durumda bel soğukluğunu tedavi edebilir. Bel soğukluğu olabileceğinizi düşünüyorsanız veya cinsel partneriniz pozitif bir test sonucu alırsa, bir sağlık uzmanından teşhis ve tedavi almanız gerekir. Antibiyotiklerinizi reçete edildiği şekilde aldıktan sonra semptomlarınız devam ederse, farklı bir tedavi deneyebilmeleri için mümkün olan en kısa sürede bir sağlık uzmanına başvurunuz.

Tek eşlilik şart

Daha önceki yazılarımızda defalarca vurguladığımız gibi cinsel hayatınızda tek eşli olmanızda fayda var. Çok eşli erkek veya kadının cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma oranı çok daha yüksektir. Sağlıklı bir cinsel hayat için iki temel şart bulunuyor; bunlardan birincisi kişisel hijyen ikincisi ise mutlaka tek eşli bir cinsel hayat tercih etmenizdir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavi süreci hem zorlu hem de uzun sürmektedir. Özellikle toplu kullanılan havuz ve hamam gibi alanlarda kullanım esnasında ve sonrasında dikkatli olmanızda fayda var.

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …