Cumartesi , 27 Temmuz 2024
kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir
Kadınların erkeklerden şikayetleri

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi

Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın ahhhh ahhhh diyordur. Ne çektigimizi birtek biz biliriz. Herkes bazen eşinin-partnerinin hoşuna gitmeyecek şeyler yapar. Ancak çoğu zaman günlük tartışmalarda gözden kaçırılabilecek daha büyük sorunlar vardır. Bunlar eşler arasındaki anlaşmazlıklar olmasa da evliliğe zarar verebilecek temel şeylerdir.

Bu yazımızda siz değerli MobilDost okuyucularımız için iletişim eksikliklerinden, teknolojiye çok fazla zaman harcamaya kadar kadınların eşlerinde rahatsızlık duydukları ve erkekler için şiddetle kaçınılması gereken alışkanlıklara bakıyor olucaz.

“Asla benim nasıl olduğumu sormuyor”

Kadınlar, eşlerinin kendilerinin nasıl olduklarını sormadıkları zaman hayal kırıklığına uğrarlar. Bu durum genelde insanlar arasındaki iletişim farklılıklarıyla ilgilidir. Eşiniz, ona nasıl olduğunu sormadığınızdan şikayet ediyorsa muhtemelen gününüz hakkında konuşurken duygusallaşıyordur.

Çözüm: Basit bir “Nasılsın?” veya “Günün nasıl geçti?” sorusu iyi bir başlangıç olacaktır. Ancak ilişkinizde genel olarak iletişim kurma şeklinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Eşinizin sizden bir şeyler duymak istediğini aklınızda bulundurun. Eşiniz bu konuda şikayetçi olsa dahi bunu, sizinle iletişim kurma arzusu duyduğunun bir işareti olarak kabul edebilirsiniz. Eşinize karşı her zaman ve her şartta özenli olun.

eşler arasında kavga ve kadınların erkeklerde en sevmedikleri huylar
Kadınların erkekler ile ilgili en temel şikayet konuları beni asla dinlemiyor ve asla benim nasıl olduğumu önemsemiyor olmaları durumudur. Bu sebeple mutlaka iyi bir dinleyici olmalısınız ve her zaman eşinize nasılsın veya günün nasıl geçti gibi basit sorular ile durumunu sormalısınız.

“Her şeyle ben uğraşmak zorundayım”

Kadınların pek çoğu evdeki iş bölümüyle ilgili olarak adaletsizlik duygusu hissediyor. “Görünmeyen emek” veya değersiz emek olarak bilinen ev işlerini takip etmek ve yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol etmek genelde kadına düşer. Kadınlar, tüm düzenlemeyi ve programı kendileri yapıyor gibi hissediyor ve tüm küçük şeyler birleşerek büyük hale geliyor. Bu şekilde kadınlar her şeyi kendileri kontrol etmeleri lazımmış gibi hissediyor. Bir müddet sonrada kontrol freak/kontrol delisi oluyorlar.

Çözüm: Evle ilgili sorumlulukları değerlendirin ve bunları adil bir şekilde bölün. Küçük işler genelde gözden kaçtığı için bunlar ev işlerinin “görünmeyen emek” kısmını oluşturur. Her iki eşinde tam olarak ne yapılması gerektiğini anlaması ve bunun için bir çözüm bulması gerekir. Bu yazımızdan sonra iyi ilişkinin formülü bir ilişki nasıl olmalı başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

kadınların  erkeklerde en sevmedikleri huylar
Kadınların erkeklerden şikayetçi oldukları en yaygın erkek davranışından biriside erkeklerin dinler gibi yapıp gerçekte kadını dinlemiyor olmasıdır. Mutlaka aktif bir dinleyici olmalısınız.

“İşleri düzeltmek istese de dinlemek istemiyor”

Erkekler ve kadınlar, sorunlarıyla ilgili gerçekleştirdikleri konuşmaların amaçları ve sonuçları hakkında çok farklı fikirlere sahip. Kadınlar aktif ve dikkatli dinleyicilerdir ve durum üzerinde konuşmak isterler. Erkekler ise durumu tanımlamak ve çözmek ister.

Kadınlar bir şey hakkında konuşmak istedikleri zaman eşlerinin kendilerini dinlemesini ister. Ancak erkekler sorun ne olursa olsun, duruma hemen müdahale etmeleri gerektiğini düşünür. Erkekler sevgi dolu bir yaklaşım gösteriyor olsalar da bu şekilde yaptıklarında eşlerinin istediklerini duymamış oluyor.

Erkek çözüm önerisinde bulunarak kadından daha yetenekli ve akıllı olduğunu söyler. Bu da kadın açısından alçaltıcı olabilir.

Çözüm: Eşinizi dinleyin ve öneride bulunmak için iznini isteyin. Erkeklerin bazen tek yapmaları gereken şey eşlerini dinlemek ve duyduklarını arada bir tekrarlamaktır. Eşiniz istemedikçe tavsiye vermeyin veya araya girip düzeltmeye çalışmayın. İyi bir dinleyici olmanız önemli olacaktır. Eşiniz ile imkan buldukça uzun sohbetler edin. Hem dinleyin hemde anlatın.

“Duygusal olarak hiçbir zaman yanımda değil”

Kadınların pek çoğu eşlerinin kendilerine karşı “kapalı” olduğunu söylüyor. Erkekler duygularını tartışmak ya da göstermekten rahatsızdır. Genel olarak seks istediklerinde duygusallıklarını göstermeye çalışırlar. Bu nedenle pek çok kadın, eşleriyle daha derin bir düzeyde bağlantı kuramadıklarını düşünür.

Çözüm: Eşinizin, iç dünyanızı onunla paylaşmanızı istediğini anlayın. Bunu anlamanın yanı sıra neler yapabileceğinizi öğrenmeye istekli olun. Erkeklerin duygularını nasıl ifade edebileceklerini öğrenmeleri ve duygularını gösterme konusunda rahat olmaları gerekir.

Erkeklerin sürekli telefon ile vakit geçirmeleri
Erkeklerin evde telefon veya tablet gibi mobil cihazlar ile çok fazla zaman geçirmeleri kadınların kendilerini yalnız hissetmelerine sebep oluyor. Telefon ve tablet üzerinden sosyal medyada geçirilen süre mutlaka eşinizi ihmal etmeyecek noktada olmalı.

“Sürekli telefonuyla ilgileniyor”

Kadınların pek çoğu konuşurken eşlerinin telefonlarına bakmalarından şikayetçi. Eşiniz konuşurken telefonunuzu kullandığınızda eşinizle yabancılaşabilir ve onun kendisini daha önemsiz hissetmesine neden olabilirsiniz.

Çözüm: Çiftlerin telefonlarını zaman zaman uçak moduna almaları gerekir. Gün içerisinde eşinizle birlikte telefonların kapalı ya da sessiz modda olduğu zamanlar ayarlamaya çalışın. Bu sayede yoğun bir günün ortasında dahi eşinize dikkatinizin onda olduğu hissini verebilirsiniz. Sürekli evde telefonunuz ile ilgilenmek yerine eşinizi gün içinde de arayıp onunla telefonda sohbet edin ve ona küçük sürprizler yapın. Duygu ve düşüncelerinizi ertelemeyin interaktif olun ve sık sık telefon ile arayıp ona mesajlar gönderebilirsiniz. Evlenmiş olmanız veya birlikte yaşıyor olmanız sevgili gibi yaşamanıza engel degildir. Telefon veya teknoloji aranıza asla girmesin. Modern hayatın yeni aldatma aracı karşı cinsten çok artık telefon/tablet gibi mobil cihazlardır.

“Sadece canı seks yapmak istediğinde iyi davranıyor”

Kadınların çoğu, erkeklerin yalnızca seks istedikleri zaman duygusal yakınlık kurduğunu söylüyor. Kadınlar genelde eşleri seks yapmak istediklerinde yakın bir bağ hissettiklerini ifade ediyor.

Çözüm: Seks hakkında konuşmak önemlidir. Bunun için seks yapmayı arzulamanızın farklı nedenleri üzerine konuşabilirsiniz. Örneğin, eşinizi özlediğiniz için mi seks yapmak istiyorsunuz? Yoksa yalnızca sevişmek mi istiyorsunuz? Haftanın bazı günleri ve zamanları seks yapmayı daha mı iyi buluyorsunuz?

“Büyümeyen bir çocuk gibi davranıyor”

Bazı kadınlar eşlerinin büyük bir çocuk gibi davranmalarından şikayetçidir. Kadınlar özellikle uzun bir iş gününden sonra yardım almadan ev işleriyle uğraştıktan sonra eşlerinin seks yapmak istediklerini ve reddedildiklerinde üzüldüklerini söylüyor. Yalan mı hayır kesinlikle doğru, lütfen eşinize biraz anlayışlı olun.Tüm gün iş yerinde çalışıp sonra eve gelip yemek yapıp, temizlik yapıp, yorgunluktan bayıldıktan sonra birde üstüne seks yapmak hiç kolay degil.

Çözüm: Ev işlerine yardım etmek için samimi bir şekilde çaba gösterin. Bunun için akşam yemeğinden sonra mutfağı toparlamak, çocuklara ev ödevlerinde yardım etmek, çocukların banyo yapmalarına yardım etmek gibi şeyleri yapabilirsiniz. Kadınlar, yemek, pişirme, temizlik, çocuk bakımı, ayak işleri ve diğer sorumluluklarda eşleriyle eşit olmak istiyor. Bu nedenle evde yapılacak işler konusunda dikkatli olun ve üzerinize düşeni yapmaya gayret edin.

“Hayatı kolaylaştıran teknolojilerden faydalanın”

Kendinize ve evliliğinize bir iyilik yapın ve en azından temizlik işinin bir kısmından kurtulmak için evinize akıllık temizlik robotlarından alın ve siz evde yokken uzaktan çalıştırıp evin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu size hergün en azından temiz eve gelme imkanı ve minumum 12-20 dakika zaman kazandıracaktır. Temizlik robotu eşinizin daha az yorulmasını sağlayacaktır.

Sizde sadece telefon numaranız ile kolayca ücretsiz bir şekilde MobilDost için buradan hemen üye olabilirsiniz. MobilDost büyük eğlence dünyasına giriş yapın ve 7*24 sohbet edebilecek arkadaşlarınız olsun. Unutmayın!.. burada olan burada kalır.

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …