Cumartesi , 27 Temmuz 2024
Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular
Cinsellik açısından partnerinizi daha iyi tanımak için sorulacak sorular.

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz?

Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik sorusu. Partneriniz, siz ve aranızdaki ilişki hakkında her zaman öğrenebileceğiniz bir şeyler vardır. Önemli olan doğru soruları sormak ve aldığınız cevapları yargılamadan dinlemektir. Bu durum özellikle seks söz konusu olduğunda önemlidir.

Yargılanma korkusu, arzunun önünde durabilir ve bu da kişilerin cinsel yaşamlarının istemedikleri gibi olmasına neden olabilir. Halbuki çiftlerin ihtiyaç duydukları şey, aralarındaki yakınlık hakkında yapıcı bir şekilde konuşmaktır. Bunu yapmanın en iyi yolu ise bazı sorular sormaktır. Partnerinizin ne istediğini ve neyi arzuladığını ancak ona bazı sorular sorarak anlayabilirsiniz. Bu soruları ister yüz yüze konuşmanızda isterseniz telefondaki sohbetlerinizde sorabilirsiniz.Birlikte erotik bir film izlerkende cinsellik üzerine konuşabilirsiniz.

Çiftlerin daha iyi bir orgazm yaşamaları için cinsel öneriler
Partnerini orgazma giden yolda çok daha iyi tanımak onu cinsel açıdan tatmin etmek isteyen kişilerin sorması gereken ve öğrenmeleri, gereken en temel cinsel konular.

Bu yazıda siz değerli MobilDost okuyucuları için yer alan soruların tüm amacı cinsel hayatınızla ilgili partnerinizle konuşmadığınız şeyleri açıkça ortaya koymaktır. Cinsel hayatınız hakkında partnerinizle açıkça ve birbirinizi yargılamadan konuştuğunuzda hem yatak odanızda hem de yatak odasının dışında kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

  1. Yakınlık senin için ne anlama geliyor?

Sevginin dilleri olduğu gibi her birimizin yakınlık için de kullandığı bir dil var. Bazıları için yakınlık mum ışığında partnerinin her bir santimetresini okşamak anlamına gelir. Bazıları içinse bir şeyler izledikten sonra hızlıca seks yapmaktır. Partnerlerden biri duygusal uyarılmaya odaklanarak daha uzun ön sevişme isterken diğeri ise fiziksel yakınlığı daha çabuk isteyebilir. Bu nedenle partnerinizle bağlantı kurmak adına onun nasıl yakınlık kurmaktan hoşlandığını öğrenebilirsiniz. İyi bir cinsel hayat sağlıklı ve tatminkar seks için mutlaka ön sevişmeyi uzun tutmalısınız.

Seksi konuşmak
Partneriniz ile her cinsellik yaşadığınız seksten sonra karşılıklı olarak orgazm olmak zorunda değilsiniz. Seksi bir görev olarak görmeyin. Orgazm olmaya çalışırken alacağınız cinsel hazdan zevkten mahrum olmayın.
  • Orgazm olmak ne kadar önemli?

Orgazm olmak kesinlikle harikadır ve her iki partnerin de yatak odasında tatmin olmuş hissetmesi önemlidir. Ancak orgazm her zaman gerçekleşmek zorunda değildir,bunun için üzülmeyin. Buna rağmen pek çok insan orgazma çok fazla  odaklanıyor. Bu da çiftlerin, deneyimleyebilecekleri zevklerden uzaklaşmalarına neden oluyor. Her seferinde orgazm olmuyorsanız, hiç sorun değil. Hatta araştırmalara göre orgazm yerine zevke odaklanmak genel olarak daha tatmin edici bir cinsel hayat sağlıyor. Bu nedenle partnerinizle orgazmın ne kadar önemli olduğu üzerine konuşabilirsiniz.

  • Kendini bana ne zaman cinsel olarak yakın hissediyorsun?

Bu soruyu muhtemelen pek çok çift birbirine sormuyor. Ancak bunu sorduğunuzda şaşırtıcı cevaplarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, partneriniz onun gözlerine bakıp ellerini tuttuğunuzda sizi kendisine en yakın şekilde hissediyor olabilir. Bu soru, çiftler arasındaki erotik enerjiyle ilgili olduğu için önemlidir. Erotizmi cinsellikle karıştırmamalısınız. Bazıları için erotizm, kendini güvende, hissetmek, görülür hissetmek veya partnerle entelektüel açıdan uyarıcı bir sohbet gerçekleştirmekte yatar.İlişkinizde mutlaka her konuda olduğu gibi cinsellik üzerinede uzun sohbetler edin.

  • Seks sırasında benden neler bekliyorsun?

Partnerlerden birinin kendisini seks yapmak zorunda hissetmesi ve ardından partnerine kızgınlık duyması mümkündür. Kızgınlık, libidoyu ve erotizmi öldürür ve dışa vurulmadığında öfkeye ve depresyona yol açabilir. Partnerinizle olan ilişkinizde aranıza sorunların girmesini engellemek için partnerinizin ihtiyaç duyduğu şeyleri öğrenmeye çalışın. Eşinizin seksten önce, seks sırasında ve sonrasında nelere ihtiyacı olabileceğini düşünün. Hatta bu soruyu ona sorun. Seksten sonra sırtınızı dönüp uyumayın, seks yapmak bir görev degildir.

  • Yaşadığın en seksi anlar hangileriydi?

Bu sorunun biraz geri tepebilecek türden bir soru olduğu söylenebilir. Ancak çiftlerin geçmiş deneyimleri hakkında konuşması, aralarında daha fazla yakınlık hissetmelerine yardımcı olabilir. Seks yapmadan önce partnerinize en iyi deneyimi hakkında soru sorun. Bu sayede partnerinizin cinsellikte hoşlandığı şeyleri detaylı bir şekilde öğrenebilir ve aranızdaki yakınlığı arttırabilirsiniz. Bu soruyu sormadan önce duyacaklarınıza hazır olmalısınız,zira cevaplar sizi rahatsız edici olabilir.Kendinizden eminseniz bu soruyu sorun aksi halde sormayın.

Orgazma giden yolda iyi bir seks için mutlaka farklı pozisyonları deneyimlemelisiniz.
Cinsel olarak kendinizi partnerinize en yakın hissettiğiniz anları en iyi şekilde değerlendirin. Her gün seks yapmaktan ziyade yaptığınız seksten zevk almaya çalışın.
  • Seks yaparken anda kalmanı zorlaştıran nedir?

Dikkat dağılması yalnızca partnerlerin arasındaki yakınlıkla ilişkili değildir. Oldukça insani bir şeydir. Belki iş yerindeki bir sorun nedeniyle sekse odaklanmakta zorluk yaşıyor belki de performans kaygısı hissediyorsunuz. İş yeri ya da gündelik olaylar hakkında konuşmak eğlenceli olmasa da partnerinizle aranızdaki yakınlığı arttırabilir. Bu sayede birbirinizin zihnini rahatlatabilir ve her ikiniz de seks sırasında anda kalmayı başarabilirsiniz. Mutlaka anı yaşamaya odaklanın, sorunlarınız hep olacaktır.

  • Zevki tam olarak nasıl deneyimlemek istiyorsun?

Yakınlık ve cinsel doyum biraz da gardınızı düşürmekle ilgilidir. Cinsellikle ilgili ne istediğinizi ve istemediğinizi söylemek için savunmasız kalmalısınız. Bu sayede partneriniz de aynı şekilde açık davranabilir. Partnerinizin zihin okuma becerisi yoktur, bu nedenle istediğiniz şeyleri paylaşmadığınız sürece bilemez. Size zevk veren şeyleri partnerinizle konuşabilir ve onun zevk aldığı şeyleri dinleyebilirsiniz.

  • Bana nelerden hoşlandığını söyler misin?

Partnerinizle aranızdaki güveni, iletişimi ve fizikselliği kolaylaştırmak için harika bir soru. Cinsel uyarılma ve zevk söz konusu olduğunda ne istediğinizi sormanız gayet normal. Hatta kendinizi rahat hissediyorsanız, neleri tercih ettiğinizi partnerinize gösterebilirsiniz. Partnerinizle birbiriniz hakkında tahminler yapmak yerine doğrudan konuşmayı denediğinizde aranızdaki yakınlık artacaktır. Kendi vücudunuzu tanıdıgınız gibi partnerinizin de vücudunu tanıyor olmalısınız.

  • Aldığın zevki azaltan şeyler neler?

Partnerinizin neyi sevdiği kadar neyi, neleri sevmediğini de bilmeniz önemlidir. Pek çok insan partnerlerine genelde ne ile daha fazla zevk aldığını sorar. Ancak zevk vermeyen şeyleri bilmek de önemlidir. Örneğin, günün yorgunluğu zevki kaçırıyor olabilir. Partnerinizin zevk almasını engelleyen şeyleri bilerek çözüm bulabilir ve her ikiniz de cinsel yaşamınızdan daha fazla zevk alabilirsiniz.

  1. Hangi seks pozisyonlarını denememizi istersin?

Çoğu kişi cinsel fantezilerini paylaşmaktan korkar. Bu nedenle partnerler birbirlerine bunlardan bahsetmemeyi tercih edebilir. Partnerinizle aynı fanteziye sahip olmasanız da birbirinizle bunları paylaşmanız önemlidir. Bu sayede ilişkinize yakınlık katacak tartışmalara girebilirsiniz. En zevkli seks pozisyonları yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …