Cumartesi , 27 Temmuz 2024
Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları
Erkeklerin korkulu rüyaları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler

Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir?

“Cinsellik esnasında bir kez başarısızlığa uğrayan erkek konsantre olmakta zorlanıyor, kendini kontrol edemiyor. Stres ise cinsel gücü baltalıyor. Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Batu Aras, cinsel performansta başarısız olma düşüncesinin erkeklerin kabusu olduğunu söyleyerek, yaşadıkları 3 senaryoyu şu şekilde anlattı.”

İlkinde, erkek ‘bu aralar canının istemediğini’ söylüyor. Bu nedenle yorgunmuş gibi yapıyor ve konuyu değiştiriyor. Partneri hayal kırıklığına uğramış görünüyor. Onu artık beğenip beğenmediğini soruyor. Hem suçlu hem üzgün hem de baskı altında hissediyor. İkincisinde ise erkek ‘eşi ile yakınlaştığını, keyif aldığını ve kendini birlikteliğe hazır hissettiğini’ dile getiriyor.

Ancak birlikteliği denediğinde sertleşme sorunu yaşıyor. Tam birliktelik yaşayamadan cinselliği bitiriyor. Morali bozuluyor, çok utanıyor. Eşi de üzgün görünüyor. Sırtını dönüyor ve uyumaya çalışıyor. Son senaryoda ise erkek çok heyecanlanıyor ve boşalacakmış gibi hissediyor.

Erkeklerin bir ilişkide söyledigi en yaygın yalanlar
Erkeklerin cinsel birliktelik esnasında yaşadıkları bu 3 kötü senaryonun çözümleri bulunuyor. Ancak önce bu durumu kabul etmeniz ve akabinde tedaviye başlamanız gerekiyor.

Hemen cinsel birlikteliğe geçmek istiyor. Ne yazık ki cinsel birlikteliğe başlar başlamaz erken boşalıyor. Partneri hayal kırıklığı yaşıyor. Kendisini onu tatmin edemediği için başarısız hissediyor. Moral bozukluğu ile cinsellikleri tamamlanıyor. Tüm bu olumsuz cinsel tecrübeler ilk bakışta erkek üzerinde son derece olumsuz etkiler bırakmış gibi  görünse de kadın içinde bu yaşananlar son derece mutsuzluk vericidir. Bir yanda erkek üzgün ve mutsuz iken diğer yanda kadında aynı şekilde sorunun kendisinden kaynaklandığını düşünebiliyor. Gerek erkek gerekse kadın için yaşanan bu olumsuz cinsellik deneyimleri onları bir sonraki cinsel birleşmeden iyice uzaklaştırıyor. Cinsel olarak yaşanan bu mutsuzluklar ikili arasındaki duygusal ilişkiye de zarar veriyor. Cinsel birliktelik öncesi ön sevişmeyi mutlaka uzun tutun.

Sorun yaşıyorsanız 2 aydan fazla beklemeden mutlaka uzmana başvurun;

Öncelikle seks stresiyle kendi kendinize uzun süre baş etmeye çalışmayın. Bu problem mutlaka yardım gerektiren bir sorundur. Bir uzmana ne kadar geç başvurursanız yaşadığınız cinsel sorunlar da o kadar karmaşık hale gelir. En fazla 2 ay bekleyip mutalak bir uzmandan yardım alın. Eğer gerçekten altta yatan bir sertleşme sorunu, erken boşalma veya isteksizlik problemi varsa bu sorunların tedavi edilmesi stresinizi de hafifletecektir. Tedavi süreciniz sanılandan daha kolay ve kısa olabilir. Bu sorun ile yaşamak yerine en kısa sürede mutlaka bir uzmana görünüp bir sorun varsa tıbbi olarak müdahale edilip tedavi olabilirsiniz. Mutlu bir ilişki için iyi bir cinsellik önemlidir. Kendinizi ve partnerinizi daha fazla stres yaşatmadan biran önce tedavi olun. Doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini harfiyen eksiksiz uygulayın.Sorundan kaçmak sizi iyileştirmez.

Seksin merkezi olan G noktası
Sizde bu 3 kötü senaryo ile olurda karşılaşırsanız sakın ola ki kafanıza göre farklı tedavi yol ve yöntemlerini denemeyin. Mutlaka konunun uzmanı olan bir hekime danışın ve hekim kontrolünde tedavinizi gerçekleştirin.

Kendi kendinize asla ilaç almayın

Asla başka kişilerden duydugunuz yol ve yöntemleri kendi üzerinizde uygulamayın. Her kişinin ilacı farklıdır. Performans ilaçları, enjeksiyonlar, eksiklik varsa hormon takviyeleri hem fiziksel yönden hem de psikolojik yönden erkekleri rahatlatıyor. Ancak bu tedavilerin mümkün olduğunca kısa süre, hekim kontrolünde verilmesi önem taşıyor. Kendi kendinize hiçbir ilacı kullanmayın.

Bilinçsizce kullanacağınız ilaçlar işe yaramazsa depresif olabilirsiniz. İlaçlara psikolojik bağımlılık geliştirebilirsiniz veya yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Yanlış düşünceleri, inanışları değiştirmeniz olumsuz hislerinizi, stresinizi azaltacaktır. Yanlış ilaç kullanımından kaynaklı olarak hiç istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Arkadaş sohbetlerinde yapılan ilaç tavsiyelerini dikkate almayın.

Bu sebeple daha önceki bir çok yazımızda ifade ettiğimiz gibi  stresten mümkün olduğunca uzak durun, iyi beslenin, mutlaka uykunuzu alın ve kesinlikle düzenli olarak spor yapın, içki sigara gibi kötü alışkanlıklardan da mümkünse biran önce kurtulun. Bu tip sorunlar yaşıyorsanız düzenli spordan çok hızlı ve yüksek oranda verim elde edebilirsiniz. Düzenli ve tempolu spor vücudunuzdaki kan akışını hızlandıracaktır. Kan gitmeyen bölgelere spor sayesinde daha fazla kan pompalanacağı için cinsel birleşme esnasında daha uzun süre ereksiyon sağlamanız mümkün olacaktır. Aynı şekilde kadınlar içinde spor sayesinde pelvik kaslarınınız gelişeceği için seksten alınan haz artmış olacaktır.

Sizde henüz MobilDost üyesi olmadıysanız hızla buradan girip sadece telefon numaranız ile üye olabilirsiniz. MobilDost dünyasında yüzlerce kadın üyemiz sizi bekliyor. Birbirinden güzel kadın üyelerimiz siz değerli üyelerimiz ile tanışmak için bekliyorlar. Canlı sohbetin en sıcak ve zevkli halini tatmak için tek yapman gereken üye olmak. Ücretsiz olarak hemen üye ol ve yeni arkadaşların ile tanışıp hemen en zevkli sohbetlere başlayabilirsin. Telefonda sohbetin tadını çıkarmak için zaman kaybetme ve hemen arasana.   

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …