Cumartesi , 27 Temmuz 2024
uyku apnesi veya horlama sorunu
Seksin düşmanı uyku apnesi

Uyku Apnesi İlişkileri Etkiliyor

Uyku Apnesi İkili İlişkileri Etkiliyor

Uyku apnesi ilişkileri etkiliyor. Şehir hayatında yaşanan yoğun stre ve kötü beslenmenin sonuçlarından birisi olan aşırı kilo sorununun yol açtığı hastalıklardan birisi olan uyku apnesinin tedavisi mümkün.

“Uyku apnesinin uyku sırasında solunum duraklamasına neden olduğunu ve uyku düzenini bozarak beyni oksijensiz bıraktığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Deniz Can Genç  önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Genç, hastalığın en çok eşleri tedirgin ettiğini, uyku apnesinin evlilikleri de etkilediğini söyledi. “Zira uyku apnesi olan kişilerin uykuda kalp krizi geçirme riskleri oldukça yüksektir. Sizin de uykuda horlama veya uyku apnesi probleminiz varsa mutlaka bir doktor kontrolü ve sonrasında uyku laboratuvarında yapılacak uyku testinden sonra mutlaka tedavi olmanız gerekecektir. Bu yazımızdan hemen sonra barışma seksi başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz buna ihtiyacınız olabilir.

uyku apnesi evli çiftlerin en büyük sorunlarından birisi
Yatak odasındaki en büyük sorunların birisi olan çiftlerden birisinin horlaması veya daha ileri boyutta uyku apnesi probleminin olması çiftleri ayrılık noktasına getirebilir.

Uyku apnesi gece geçirilen kalp krizi ve inmelerin önemli bir sebebi olarak gösteriliyor. Tedavi edilmediği takdirde kalp yetmezliğine dahi yol açabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Deniz Can Genç , uyku esnasında en az 10 saniye süreli tekrarlayan solunum durmalarıyla oluşan uyku apnesini hastaların genellikle fark etmediğini, hastaların eşlerinin bunu fark ederek endişeye kapıldıklarını söyledi. Horlamanın tek başına hastalık olarak kabul edilmese de özellikle kişinin çevresine verdiği rahatsızlık sebebi ile ciddi bir sosyal problem oluşturduğunu kaydeden Prof. Dr. Genç, “Eşi horlayanların çoğu rahat uyku çekemediklerini bu nedenle çok mutsuz olduklarını ifade ediyor.

 Uyku apnesi hem cinsel hayatı kötü etkiliyor hem de sinirlilik veya isteksizlik gibi ruhsal sorunlara neden olarak eşlerin arasını açıyor” dedi. Hatta bazı evliliklerde horlama boşanma sebebi olabiliyor. İkili ilişkilerin sağlığı için horlama/uyku apnesi ciddi bir tehdit olarak duruyor. Biran kendinizi eşinizin yerinde koyarak düşünün inanın sizde dayanamazdınız, bu durumun tespiti için en güzel şey partneriniz siz uykudayken sizin video’nuzu çeksin ve ertesi sabah size izletsin belki o zaman durumun vahametini daha iyi anlarsınız.  

ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİNE YOL AÇIYOR

‘Horlama tıkayıcı uyku apnesinin önemli bir belirtisidir ve bu da horlamayı ciddi bir sağlık sorununun habercisi yapar’ diyen Genç, tıkayıcı uyku apnesinin yetişkinlerin yanı sıra çocukların yaklaşık yüzde 10’nunda görüldüğünü, çocuklarda dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve uykuda idrar kaçırma gibi problemlere yol açabileceğini belirtti.

KİLO ÖNEMLİ FAKTÖR

Prof. Dr. Genç, uyku apnesi ve horlamanın en önemli risk faktörleri arasında aşırı kilo ve obezitenin yer aldığını belirtti. Genç, çağımızın önemli rahatsızlıklarından biri olarak kabul edilen uyku apnesinin, önlem alınmadığı takdirde ölümle sonuçlanabileceği konusunda uyarıda bulunarak, “Hastalığın bu denli ciddi sonuçları olduğu toplum içinde çok fazla bilinmiyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerin büyük bir çoğunluğu hastalığı fark etmiyor ya da önemsemedikleri için genellikle hekime gitmiyor.

uykuda horlama veya uyku apnesi seksin en büyük düşmanıdır
Horlama veya uyku apnesi için en büyük faktörlerden birisi kilo dur. Uyku apnesi olan kişilerde dikkat dağınıklığı, konsantrasyon problemi, sinir gibi sonuçlar doğurabilir.

Uyku apnesi yüksek tansiyon, kalp büyümesi ve kalp atımında düzensizlikler, depresyon ve davranış bozuklukları, diyabet, pulmoner yüksek tansiyon gibi kronik ve ciddi hastalıklara sebep olarak yaşam kalitesini etkileyen durumlara yol açabilir. Aynı zamanda aşırı uyku hali ve konsantrasyon bozukluğu trafik kazası, ev kazası ve iş kazalarına da sebep olabilir” diye konuştu.

HORLAMA TEDAVİSİ OLAN BİR SORUN

Uygulanan tedavilerle çoğu hastada horlamanın ortadan kaldırılması ya da en azından azaltılmasının mümkün olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Genç sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk olarak belirtmek isterim ki bende horlama problemi olan ve hatta uyku apnesine varan derecede uykuda nefes alma sorunu olan bir hekimim, ancak bu durumun tedavisi bulunuyor…Öncelikle horlamanın sebebi ve beraberinde tıkayıcı uyku apnesi hastalığının olup olmadığının tespit edilmesi gerekir. Aşırı kilo, sigara kullanımı gibi nedenler belirlenerek, hastanın bunlarla mücadele etmesi amaçlanır. Aynı zamanda burun tıkanıklığına neden olan hastalıkların tedavisi de yapılır. Hastanın muayene bulgularına, kişisel özelliklerine ve hastalığın şiddetine göre pozitif havayolu basınç tedavisi, yumuşak damağı, bademcikleri veya dili kapsayan cerrahi tedaviler ya da ağız içi aparatlar gibi tedavi yöntemleri uygulanabilmesi mümkündür.” Sonuç olarak uykusuz veya partnerinizin endişeli gecelerine son vermek için bu rahatsızlığı olan kişilerin biran önce doktor kontrolünde tedavi olması gerekiyor.

uykuda horlama ve uyku apnesi ilişkileri bitiriyor
Çiftlerin yatak odasındaki büyük tehlike horlama veya daha ileri boyutta olan uyku apnesi sorunu mutlaka tedavi edilmelidir. Aksi halde iki mutsuz insan mutlu olmaya çalışırlar ve bu asla olmaz.

Gerek günlük konforları gerekse kalp krizi risklerini azaltmak için tedavi şart. Siz değerli MobilDost kullanıcıları içerisinde de horlama veya uyku apnesi problemi olan kişiler var ise zaman geçirmeden mutlaka tedavi olmalısınız. Zira hiçbir kadın yanında yatan adamın gece boyunca hırıltılı sesler çıkarmasından ve ölecekmiş gibi nefessiz kalmasından sürekli uyanmasından mutlu olmasını beklememek gerek. Kendiniz için değilse bile partneriniz için mutlaka tedavi olmalısınız. Uyku konforunuzun artması günlük hayatınızı olumlu yönde etkileyecektir. Daha sakin uykusunu almış mutlu bir insan olacaksınız

Kontrol Ediniz

sevgiliniz ile hangi filmleri izleyebilir ve sohbet edebilirsiniz

İlişkide Bağımlı Olduğunuzu Gösteren 6 İşaret

İlişkide Bağımlılık Halleri İlişkide bağımlı olduğunuzu gösteren 6 işaret nelerdir? Siz değerli MobilDost okuyucuları için …

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …